Digital nomade i Sri Lanka

Trekking i Chiang Mai

Valencia park og sciencemuseum

Mine 5+ bedste steder at leve og arbejde som digital nomade

Digitale nomader er en global trend og en kæmpe bevægelse i verden. Den er selvfølgelig opstået af, at vi nu har muligheder for at arbejde online, og dermed har gjort os selv frie af et fysisk sted at arbejde fra. Som digital nomade arbejder du fra hele verden, og det eneste du skal bruge, er en internetforbindelse – og i mit tilfælde også et studie.

Du kan rejse hurtigt eller langsomt, eller bosætte dig et sted i en længere periode. Prøv det af, og gør som det passer dig bedst. Der er ingen regler. 

Her får du mine bedste steder at være digital nomade lige nu 

Jeg har lavet listen ud fra, at leveomkostningerne er billige, internet og wi-fi godt og tilgængeligt, samt spændende kultur og fede oplevelser. 

Det gode ved at starte ud som digital nomade, med en ny virksomhed i et land med lave leveomkostninger er, at du ikke er afhængig af at tjene så mange penge i starten. Mange bliver stressede ved tanken om at skulle starte virksomhed, fordi det tager noget tid at få en omsætning man kan leve af. Den stress kan du helt fjerne,  ved at bosætte dig ét af de steder jeg nævner her.  

Husk: det er langt billigere at bo i mange dele af verden end Danmark, så du behøver ikke tjene så mange penge, for at leve godt. 

Valencia, Spanien

Det er en by jeg kender rigtig godt, fordi jeg har boet en time derfra i 5 år. Valencia har det hele; Strand, spændende kultur med mange tilbud, godt internet, lækker paella (det er her den stammer fra), en kæmpe park midt i byen, hvor du kan hænge ud, løbe, møde andre eller se den spændende arkitektur. Masser af fester og et ungt publikum. Og så er det billigt, og vejret er lækkert hele året rundt. Jeg har lige været der i oktober, og der havde vi 29 grader.

De har fantastisk wi-fi – og ofte free wi-fi på alle caféer. Du kan leje en lejlighed og leve for ca. 10.000 – 14.000 kroner om måneden alt inklusive. Du kan spise paella for 2 mennesker + vin for ca. 150 kroner. Valencia ligger på Spaniens østkyst. Valencia er min all time favoritby i Spanien. 

Det er magisk at arbejde som digital nomade, altså når internettet ikke svigter.

Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai er de digitale nomaders hovedstad. Med det mener jeg, at der bor rigtig mange DN’er her, og det skyldes 2 helt simple, men dog meget nødvendige ting, for opstart af virksomhed. Der er 100 mb wi-fi i hele byen, og så er det svinebilligt. Derfor er der et stort community af digitale nomader. Tag afsted inden det bliver for crowded. Byen er fuld af lækker mad (det findes ikke bedre noget sted i verden, hvis du spørger mig) og fantastisk kultur og natur.

Du kan komme på de fedeste trekkingture, tage ud på en elefantfarm og hjælpe til, eller bade i vandfald. Du kan spise et lokalt måltid mad for kun 15 kroner og leje en lejlighed for ca. 3.000 kroner om måneden for 2 personer (vildt ikke?). Chiang Mai ligger i Nordthailand og ikke ud til kysten, men er omgivet af jungle. 

Mirissa, Sri Lanka

Den er lige kommet på min liste, fordi jeg elsker at surfe og wi-fi var ok stabilt her. For det meste. Mirissa har de flotteste, hvide strande og du kan surfe imens du ser kæmpe skildpadder ligge under dit surfbræt. Faktisk kommer skildpadderne op på stranden om morgenen. Maden er fantastisk (lækker stærk). Srilankanerne er venlige og åbne, og der er en chill vibe.

Du kan både tage til The Doctors House og arbejde (Super cool sted), drikke fantastisk kaffe (eller feste) eller tage til Weligama og spise morgenmad på Nomad Cafe. Her har de også god wi-fi, og du kan skype herfra. Omkostningerne ved at bo i Sri Lanka er ca 6.000 kroner om måneden. (for 1-2 pers) Sri Lanka ligger sydøst fra Indien. 

Medellín, Colombia.

Virkelig en upcoming by, som for bare 10 år siden var en af de mest kriminelle byer i verden, men som har gennemgået en massiv transformation, og er relativt fredeligt i dag. Colombianerne er fantastisk udadvendte, og byen har lækre spisesteder, modernitet og en vild historie. Wi-fi er overraskende godt de fleste steder, og der er mange små cowoking spaces. Jeg elskede at bo der, og jeg boede i Laureles og vågnede hver morgen til, at frugtmanden råbte ‘avocaté, banana, maracuyá’ på gaden.

Det er altid forår i Medellin og ca. 25 grader. Det koster ca. 7.000 kroner om måneden at leve i Medellín ( for 1-2 pers). I Laureles findes der også masser af coworking spaces. fx det her hvor de også har massage.

Lissabon, Portugal

Det eneste sted på min liste jeg ikke selv har været, men virkelig gerne vil til. Lissabon er de digitale nomaders ‘hotspot’ i Europa. Det er den pga. vejret, absolut fantastisk internet, god infrastruktur og ikke mindst surf lidt oppe ad kysten. Det er også forholdsvist billigt at leve der (ca. 14.000 kroner om måneden) og sundhedsvæsnet for EU-borgere er gratis, og så har den portugisiske regering lavet nogle virkelig gode forhold for start-up virksomheder, bl.a. inden for TECH, fordi de gerne ville tiltrække udenlandske virksomheder. Internettet er super her også.

Bali, Ubud og Canggu

Jeg er på Bali i de her dage, hvor jeg skriver på denne artikel. Bali er virkelig magisk og Bali er virkelig nemt. Nemt kan nogle gange være godt når du arbejder, og internet fungerer og tidsforskellen er ikke så dårlig. Jeg er 7 timer foran dansk tid, men det fungerer virkelig godt. For jeg har stille morgener, hvor jeg kan sidde og arbejde helt uforstyrret, inden mails og skypemøder tikker ind fra kl. 15 af.

På Bali er der tonsvis af coworkingsteder du kan arbejde fra, og likeminded people som du måske kan lave forretning med også. Se vores video, om 12 gode grunde til at flytte til Bali her. Du kan for eksempel tage på Outpost (Coworking & Coliving) og arbejde derfra. Det ligger både i Ubud og Canggu.

Bali er stadig billig, og du kan leve og bo for ca. 10.000 kroner om måneden (for 2 personer) alt inklusive, samtidig med at surf og yoga er indenfor rækkevidde. Vi har spist for kun 50 kroner for 4 mennesker og det dyreste sted ca. 400 kroner for 4 mennesker.

Mine bedste digitale nomade apps

Når jeg rejser bruger jeg en masse forskellige apps til at holde styr på tidszoner, unger der skal i skole, steder vi skal hen, og arbejde der skal gøres. Jeg har samlet en lille liste til dig, over de apps som er helt uundværlige.

Skype og Hangouts: Helt uundværlige redskaber, når jeg som digital nomade skal have kontakt med mine kunder. Jeg skyper fra mit studie, uanset hvor i verden jeg er. Hangouts bruger jeg mest til venner.

Internettet: Siger vel sig selv. Man kan ikke leve som digital nomade uden internet. Når jeg kommer til et nyt sted, bruger jeg selv app’en Speedtest for at se, om internettet er godt nok til videosamtaler, telefonsamtaler eller til at uploade store filer med. Desuden bruger jeg Wifi Finder til at finde gode internetforbindelser i nærheden. Appen virker også offline.

Trello: Bruger jeg til at holde styr på mine ungers skoledag sammen med deres online skolelærer og holde styr på mine egne opgaver. Genialt til at strukturerer din uge.

Workfrom: En app hvor man kan skrive, at man eksempelvis er i Tulum i Mexico, og så finder den alle de cafeer og coworking spaces i nærheden. Der kan man arbejde fra og ellers møde andre digitale nomader.

Blocser: En helt ny app, som jeg lige har downloadet, som er en freelanceapp, der fungere lidt ligesom Tinder. Den kan man bruge til at finde arbejde i nærheden af hvor man er. Pisse smart.

Maps.me: Et fantastisk offline kort, når nu internettet alligevel ikke virker, og man tosser rundt uden for lands lov og ret uden at have styr på, hvor man er, og hvor man skal hen.

Så bruger jeg selvfølgelig Lonely Planet, Townske og andre rejseapps.

Mofibo: Fordi jeg skal underholdes en gang imellem eller have ny viden.

Dropbox: Så jeg altid har mine ting samlet et sted i skyen.

Worldclock: Så jeg ved hvilken tidszone jeg er i eller skal rejse til. Smart hvis man er ved at planlægge et møde om en måned, og du fx skal til Mexico, så kan du tjekke hvad tiden er der.

Currency: Bruger jeg konstant så jeg kan omregne valuta.

Google Docs: Er at foretrække fordi de er nemme at dele med kunder.

Later: En app hvor du kan planlægge din Instagram (SoMe) opslag, så du ikke behøver at lave dem hver dag, men kan planlægge for ugen.

Canva: Det fedeste grafiske design værktøj. Jeg bruger det til alt; invitationer, bannere på facebook, bogomslag – alt du skal designe som skal være lidt lækkert. LinkedIn: Mit favoritsted til at få nye kunder … og til at give noget af sin viden, samt komme ud med sine budskaber.

Google Translate: Giver sig selv. Du har brug for det, når du igen ikke kan huske hvordan man siger tak på indonesisk eller sydkoreansk.

Fitness apps thehouseofyoga: Min bedste app. Har den altid lige ved hånden, så jeg ikke går helt kold i livet som digital nomade. Aaptiv: Eller tjek denne fitness audio app ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.