11 fede byer at arbejde remote fra i verden
Rejsefeberen stiger stille og roligt for de fleste mennesker, og det kribler i fingrene for at pakke kufferten og komme ud og se verden igen. Mærke eventyret. Kulturen. Maden. Vejret.
Løsningen kunne meget vel være at blive digital nomade. Som digital nomade får du den frihed i at vælge lige præcis, hvor i verden du vil sætte dig til rette og slå computeren op, for du kan tage dit arbejde med dig på farten, og behøver ikke vente på næste ferie.
Vi har samlet de bedste destinationer både i og udenfor Europa, hvor det er helt ideelt at slå sig ned som digital nomade for en stund.
Vi har valgt ud fra en række kriterier, som er vigtige som digital nomade: 1. Arbejdsforhold (wifi, cafeer, workplaces), 2. klima og 3. Prisen for at bo og leve i 1 måned med mulighed for oplevelser udenfor arbejdstid.
tag mig til varme himmelstrøg
Det første billede der popper op på nethinden, når vi siger ‘digital nomade’ og ‘remote work’, er højst sandsynligt en bountystrand med palmer og strålende sol, og så dig midt i det hele sippende på en kokosnød alt imens du arbejder på din digitale forretning.
Her er nogle af de bedste byer uden for Europa, hvor solen skinner året rundt, så du kan matche eksotiske oplevelser med dit arbejdsliv.
CANGGU – BALI:
Selvfølgelig skal Bali med på listen, for det er især en af de destinationer, mange drømmer om at slå sig ned på i længere tid. Bali har det hele. Strand, by, jungle og godt wifi. Blandt populære lokationer er blandt andet Ubud, Gili-øerne og så Canggu.
Canggu ligger i topplacering på listen over de bedste byer at være ‘digital nomade’ i – blandt andet på grund af de lave leveomkostninger, lækker mad og perfekt klima. Og så er nøgleordet: EASY living, hvilket gør det til et smart sted at starte dit digitale nomadeliv, da det er super let at begå sig her.
Klima: Vil du gerne undslippe den grå og kedelige januar i Danmark, er Canggu en perfekt lokation, hvor gennemsnitstemperaturen er 29 grader på denne tid af året.
Leveomkostninger: Ca. 8400 kr. pr. måned
Arbejdsforhold: Bali er kendt for sine smoothies og buddha bowls spækket med lækre ingredienser, som du kan finde på stort set alle cafeer. Så trives du bedst på en café, hvor wifi både fungerer, og der er mulighed for at lade depoterne op med høj kvalitet, så er Canggu et godt valg. Derudover er der også rig mulighed for co-working spaces, hvor du betaler en månedlig pris, og hvor du kan finde et enormt netværk af andre digitale nomader fra hele verden. Tjek fx ‘Tropical Nomad’ og ‘Dojo’ ud, eller cafeerne ‘Satu Satu’ og ‘Hungry Birds’ anbefalet af digitale nomader.
Klima: Endnu en perfekt destination under varme himmelstrøg. Lige nu er der omkring 26 grader.
Leveomkostninger: 6600 kr. pr. måned
CHIANG MAI – THAILAND:
Chiang Mai har også længe været en favorit destination for digitale nomader verden over, og også en af de billigste! Faktisk kaldes byen for ‘nomad capital’, fordi det var her, livsstilen startede for mange. For kun 900 euro om måneden kan du leve godt, og også her er der ‘easy living’ for alle pengene. Du har råd til det meste, kan lave et væld af aktiviteter og finde cafeer med godt internet på hvert gadehjørne.
Arbejdsforhold: Upåklageligt wifi – faktisk det hurtigste du kan finde som digital nomade, med over 100 mbps i hele byen. Der er tonsvis af muligheder for at finde din favorit café og også her popper co-working steder op. Det vrimler med digitale nomader at sparre med og holde fyraften sammen med, et par eksempler er ‘The Brick’ og ‘Punspace’. Favorit cafeerne blandt digitale nomader er ‘Coffee Monster’ og Rist8to’.
PLAYA DEL CARMEN – MEXICO:
Du kan også sætte kursen mod Playa Del Carmen i skønne Mexico. Byen lever også op til alle kriterier, da det er både billigt, varmt og nemt at bo og arbejde her og rig mulighed for fede aktiviteter uden for arbejdstid. Man kan også køre 20 km længere ned af kysten for endnu mere ‘tranquillo’ vibes i Tulum.
Arbejdsforhold: Velfungerende wifi, mulighed for coworking steder, mulighed for digitalt nomade netværk, og rig mulighed for både at dase på stranden i frokostpausen eller hoppe i dykkerudstyret og udforske under vand. Der er aktiviteter for enhver smag. De bedste coworking steder er ‘COFFICE’ og ‘NEST’.
Klima: 27 grader solrigt (føles som 32) med bedre luftkvalitet end for eksempel Canggu og Chiang Mai.
Leveomkostninger: 8100 kr. pr. måned
TAIPEI – TAIWAN:
På den lille ø ud for Kinas kyst finder du først og fremmest ro til at arbejde i øens største by Taipei. Det er både en fordel og ulempe, at der ikke er nær lige så mange muligheder for aktiviteter uden for arbejdstid som på Bali og i Thailand. Til gengæld er der rig mulighed for at fordybe sig i arbejdet, og så er taiwaneserne et meget venligt og åbent folkefærd.
Arbejdsforhold: Enormt hurtigt wifi, det anbefales at købe 4G simkort og have adgang overalt. Taipei er med på coworking bølgen, og man kan tjekke stederne ‘Citron’ eller ‘CLBC’ ud.
Klima: Omkring 20 grader lige nu og varmt året rundt
Leveomkostninger: 11.000 kr. pr. måned.
BUENOS AIRES – ARGENTINA:
Bedre kendt som Latinamerikas New York! En storby fuld af kultur, eventyr og salsa-rytmer og også en af de billigste destinationer for digitale nomader. Du kan få en fyraftens øl til 5 danske kroner og bo i et studio for helt ned til 600 kr. om måneden. Selvfølgelig findes der forskellige standarder, men hvis du har et smalt budget til at starte med, men stadig ønsker at forkæle dig selv med storbyens glæder, så er der rig mulighed for det i Buenos Aires.
Klima: 27 grader i januar med behagelig luftfugtighed.
Leveomkostninger: 4.500 kr. pr. måned og derfor også det billigste
Arbejdsforhold: Du finder nemt hurtigt og velfungerende wi-fi. Anbefalede cafeer til en arbejdsdag er “Libros Del Pasaje” i området Palermo eller “Tea Connection” i Recoleta. Du finder også flere muligheder for coworking steder, tjek for eksempel wework.com ud, de har flere lokationer i byen.
tag mig til europas pulserende storbyer
Vil du gerne undgå for lange flyrejser og blive relativt tæt på ‘hjem’, så er der også et kæmpe udvalg af nomade-venlige byer i Europa. Det er stort set de fleste hovedstæder, der er yderst populære for digitale nomader; Barcelona, London, Prag og Berlin.
Flere og flere har også fået øjnene op for smukke Portugal, hvor mange digitale nomader kører rundt i van og nyder strandene og vinmarkerne, og hvor hovedstaden Lissabon lige nu topper som den mest populære destination. Nabolandet Spanien er også fyldt med fede byer, hvor de Kanariske øer er i stigende popularitet. Vi har udvalgt 5 af de bedste destinationer i Europa.
Klima: 14 grader i januar. Temperaturen stiger i løbet af foråret.
Leveomkostninger: I forhold til nabolandet Spanien og europæiske standarder er Lissabon i den billigere prisklasse. Du kan leve for omkring 12.600 kr. pr. måned og især mad og drikke er billigt.
LISSABON – PORTUGAL:
Helt i top ligger den portugisiske hovedstad, Lissabon. Med de mange charmerende, snoede gader, finder du let en lækker cafe på hvert gadehjørne i gåafstand, hvor både internet og delikatesser er i topkvalitet. Byen byder også på mange gode udsigtspunkter, vinbarer, lokale lækkerier, vildt natteliv og et fedt community af nomader, selvstændige og et upcoming tech-miljø. Derudover er mange gode dagsture fra Lissabon blandt andet til nærliggende strandbyer eller den smukke slotsby Sintra.
Arbejdsforhold: Der er et stort udvalg af mødesteder og super arbejdsvenlige cafeer med god kaffe og hurtigt wifi. Lissabon har også nogle af de bedste hostels, bl.a. også coworking hostels, hvor du nemt kan møde andre nomader eller NOW netværket, der står for ‘No Office Work’.
TENERIFE – SPANIEN:
Rygtet lyder, at den nye ‘gameplan’ for europæiske nomader er at bruge de varme måneder i Lissabon eller langs Portugals kyster og derefter flyve videre til Tenerife, når det bliver koldt i December. Ikke langt fra det spanske fastland ligger de Kanariske Øer, hvor du finder lidt højere temperaturer og mange muligheder for udendørsaktiviteter i den smukke natur.
Arbejdsforhold: Der er mulighed for at finde hoteller med gode faciliteter til at arbejde, godt wifi og poolområde. 2 bud på de bedste kaffebarer anbefalet af nomader er “Deli on the Hill” eller “Puerto De la Cruz” og for coworking tjek ‘Wolfhouse’ ud.
Klima: Omkring 20 grader i januar og varmt året rundt
Leveomkostninger: 14.500 kr. pr. måned.
Klima: Kold vinter med 1 grad i januar, men varme temperaturer op til 30 grader i sommeren.
Leveomkostninger: 8.100 kr. pr. måned. Priserne her er også væsentlig billigere end de andre europæiske storbyer.
TIMISOARA – RUMÆNIEN
En af de få byer på listen som måske ikke lyder bekendt, er Timisoara i det vestlige Rumænien. Hvis du gerne vil undgå mange turister og opleve noget lokal kultur, er det et oplagt valg. I forhold til arbejdet giver Timisoara også mulighed for ro og fordybelse foran computeren. Man kan nemt kombinere turen med visit i de nærliggende Balkan-lande, såsom Kroatien, Slovenien og Ungarn.
Arbejdsforhold: Hurtigt og velfungerende wifi, nemt at finde gode restauranter og cafeer, og i centrum er det forholdsvist nemt at kommunikere på engelsk, dog ikke overalt i byen. Timisoara har også ‘StartupHUB’, som anbefales som coworking space.
BUDAPEST – UNGARN:
Budapest har længe haft ry som den billigste storby i Europa, og det er også stadig billigt at leve her, men byen er også blevet mere og mere overrendt af turister, og derfor stiger priserne automatisk. Ikke desto mindre kaldes Budapest for Europas Bangkok, fordi temperaturene stiger helt op til 35-40 grader i sommeren, og det er meget let at finde nye bekendtskaber blandt de mange ‘hubs’ for digitale nomader og expats. En ekstra bonus er de varme bade/hammams, hvor man kan forkæle sig selv efter en lang arbejdsdag.
Arbejdsforhold: Hurtigt internet (44 Mbps), anbefalede coworking spaces: ‘Kubik’ og ‘LOFFICE’ og et væld af gode cafeer.
Klima: 4 grader i januar, der er den koldeste måned på året.
Leveomkostninger: Med 8.900 kr. pr måned er Budapest stadig en af de billigste europæiske byer at leve i. Her kan det betale sig at kigge efter hotel eller studio frem for airbnb, for den billigste overnatning.
Klima: Minder om Danmark, og er omkring 3 grader lige nu
Leveomkostninger: Selvom du kan spise en billig döner kebab koster det i gennemsnit op til 18.500 kr. pr. måned at leve i Berlin. Også her kan man spare penge ved at vælge et 1-værelses studio frem for airbnb eller hotel.
BERLIN – TYSKLAND:
Den hippe hovedstad kan ikke undgå at være med på listen over fede storbyer at slå sig ned i som digital nomade. Berlin har noget for enhver smag, og det er let at komme rundt, spise, arbejde og more sig ikke mindst. Her vrimler det med kreative startups, kunst og inspirerende mennesker.
Arbejdsforhold: Det vrimler med lækre kaffebarer og arbejdssteder i Berlin. De bedste coworking spaces der anbefales, hvis man er til det, er ‘st oberholz’ eller ‘Betahaus’, hvor du også kan mænge dig med de cool berlinere.
Nice artikel, tak for den. Der er dog et eller andet, som er gået galt med redigeringen, så afsnittene er blevet blandet sammen 🙂
Hej Julie – selv tak! Læser du på telefonen? Det kan jeg nemlig godt se det er helt blandet sammen!