En prøvesmag på livet som digital nomade

Tacos, strand og en evig søgen efter legeplads og wifi. I november rejste min kæreste, søn og jeg ud på det, der skulle være vores første ægte prøvesmag på livet som digitale nomader. Rejsen gik til Mexico, min kæreste havde barsel og arbejdede på vores fælles youtube projekt, og jeg læste 1 fag på studiet online og arbejdede på min nystartede yoga virksomhed. Vores søn på 1,5 blev hjemmepasset. Her får I vores erfaringer og anbefalinger til steder, at udforske som digital nomade i Mexico.

Siden jeg blev mor for første gang i maj 2020, har jeg taget de spæde skridt tættere på lige præcis dét arbejdsliv, jeg længe har drømt om. Under min barsel blev jeg ansat som praktikant hos Freeliving, hvor ideer og tanker for alvor blev omsat til handling.

Hos Freeliving lærte jeg, hvad det vil sige at stifte virksomhed. Derfra begyndte en vanvittig stejl læringskurve om alt fra e-mail marketing, instagram content, prissætning og virksomhedsøkonomi. Samtidig med at jeg passede min søn hjemme det første 1,5 år, kastede jeg mig ud i de første forløb med yoga for gravide og startede min virksomhed: Strala Mama.

I de her måneder fulgte drømmen om at rejse ud og kunne arbejde remote med, og jeg forsøgte lige så stille at overtale min kæreste til at kaste os ud i det, selvom vi ikke havde særlig mange penge. Til gengæld havde vi masser tid og fleksibilitet, og det måtte vi udnytte!

Da min kæreste kunne tage 6 måneders barsel fra studiet, så vi vores snit til at booke 3 måneder til Mexico. Vi ville have varme, kultur og god tid til at skabe en hverdag på farten med plads til både familieliv og arbejdsliv.  Andet havde vi faktisk ikke planlagt.

Jetlag i Mexico City

D. 1 november landede vi i hovedstaden Mexico City. En by med et noget broget ry, som gav en del rynkede øjenbryn, når vi nævnte, vi ville tage dertil med vores 1,5 årige søn.

Men det, der mødte os, var det stik modsatte af kriminalitet og utryghed. Vi landede i kvarteret Condesa, som med det samme gav os Pariser-vibes. Store brede alléer med grønne træer og en hyggelig fortovsvcafe på hvert et hjørne. I hjertet af Condesa finder du også  to parker: Parque Mexique og Parque España, begge med en fantastisk legeplads, som blev en lifesaver.

Vi var ramt af gigantisk jetlag, og følte ærlig talt vi gik rundt i en tåge af tømmermænd og søvnunderskud uden lysten til at lege turister. Vores søns døgnrytme var helt rundt på gulvet, og det blev den første tydelige omvæltning fra at rejse uden børn til med. Din tid er ikke din egen. Du kan ikke sove, til du vågner, nej du må ud og finde kaffe og hænge ud på legepladsen, selvom resten af byen sover.

Efter et par tågede dage forsøgte vi at skabe en hverdagsstruktur som jo var ambitionen for hele rejsen. Vi delte os op, så min kæreste tog på legeplads med vores søn, og jeg kunne sætte mig til rette på en cafe og slå laptoppen op for første gang.

Jeg husker følelsen: Så sad jeg lige her og arbejde i solen i Mexico City og drak kaffe, alt imens min familie vandrede rundt et sted og legede. Egentlig en meget velkendt situation fra livet derhjemme, men under langt mere eksotiske himmelstrøg og med eventyr lige ude for døren. Det føltes helt rigtigt og spændende. Tænk at jeg lever det billede, der har eksisteret i mit hoved i mange år.

Mexico City er et helt oplagt sted som digital nomade. Det vrimler med hippe cafeer og andre digitale nomader og expats. Du finder masser coworking steder (​​https://nomadific.com/best-coworking-mexico-city/), billig streetfood og uendelige muligheder for at udforske den kæmpe hovedstad uden for arbejdstid. Og derudover er byen også overraskende børnevenlig pga de fede legepladser, billige uber ture og grønne områder. Der er ovenikøbet en gratis zoo!

Det gastronomiske mekka: Oaxaca

Efter 1 uge i Mexico City begyndte vi at bevæge os mod strand og hav. Når man forlader Danmark i vintermånederne, tror jeg de fleste craver varme og sand mellem fødderne. På vej ud til kystbyen Mazunte tog vi forbi Oaxaca by. Og den må jeg klart fremhæve og anbefale til digitale nomader.

Oaxaca kaldes Mexicos kulinariske centrum og er derudover kendt for deres tekstil. Hvis du elsker kunst, god mad og shopping, er du landet det rette sted. Derudover er klimaet virkelig behageligt, hvor Mexico City godt kunne være kølig om vinteren. Byen er placeret i en dal midt i bjergene, og der er derfor rig mulighed for dagsture ud i naturen, til ruiner eller nærliggende landsbyer.

Vi brugte vores tid på at udforske den ene lækre cafe efter den anden. Vi boede i en airbnb uden køkken eller stue, og begyndte at kunne mærke, at det sted vi bor undervejs på rejsen betyder mere denne gang med et barn, end det har gjort før på vores rejser. Der var mange ting, der blev lettere ved at have et rart sted at hænge ud og lege hjemme, hvis man ikke orkede at skulle ud og udforske hver dag. Derudover var det rart at kunne spise morgenmad hjemme i langsomt tempo, med en 1,5 årig der ikke altid gider sidde på cafe.  Det var en læring vi tog med os resten af turen.

Boho chill på stillehavskysten

Endelig nåede vi frem til Mazunte efter første tur med natbus gennem bjergene. En ret så ukomfortabel tur med en lille dreng, der blev vækket af de larmende fjernsyn, som selvfølgelig skulle være tændt hele aftenen.

Vi havde booket et vaskeægte strandhotel, hvor vi bogstaveligt talt trådte ud i sand direkte fra sengen. Det var det vi havde drømt os væk til længe, og vi mærkede alle sammen roen sænke sig med det samme. Fra jetlag og storbyliv til strandoase og bare tæer – det passede os godt. På mange måder er livet på stranden bare helt ideelt for en børnefamilie. Det var derfor også første destination, hvor vi planlagde at blive hængende noget længere tid og virkelig få gang i den hverdagsrutine, vi ønskede.

Mazunte er fuld af hippier, surfere, expats og en del børnefamilier. Vi fandt hurtigt ud af, at det var et sted mange slog sig ned og med god grund. Der er en helt særlig afslappet atmosfære her, og ingen skal nå noget andet end at dase på stranden eller i hængekøjen. Der var også en del digitale nomader, som dog blev lidt udfordret af det skrøbelige wifi. Vi måtte prøve et par forskellige steder af, før vi fandt noget, der var stabilt nok, men derfra fungerede det fint for det meste.

I Mazunte kom vi ned i gear og fandt en god rytme for vores lille familie. Vi udnyttede begge lurtiden midt på dagen til at finde skygge og slå computeren op. Derudover tog vi hver især en formiddag alene med vores søn, så den anden kunne arbejde lidt mere fokuseret. Om eftermiddagen tog vi på tur eller på stranden sammen. Her fandt vi et par andre børnefamilier at hænge ud med en gang imellem, og det mærkede vi var vigtigt for os. Det var endnu en læring i livet som digitale nomader: sociale relationer og samvær med andre voksne er vigtigt for os, men kan også være udfordrende at finde.

Vi tog på bådtur ud og så hvaler og delfiner, vi lejede scooter og cruisede rundt til nærliggende strande, og vi dyrkede yoga, trænede, svømmede og legede en masse med sand. Vi nød virkelig livet lige her og tænkte: det her skal vi gøre hvert år.

Jul og nytår i bjergene

Efter nogle uger hvor vi havde suget sol og saltvand til os, begyndte vi at rette kursen tilbage mod bjergene. Mexico byder på et meget varieret landskab, og du kan finde stort set alt, din rejselyst kalder på. Vi havde lyst til at vandre og mærke kulturen i bjergene, så derfor tog vi endnu en natbus fra Oaxaca til San Cristóbal de las Casas i staten Chiapas.

Dette var en destination, rigtig mange havde anbefalet os, så vi var spændte på at se, hvad byen havde at byde på. Det var også her, vi besluttede at holde jul, så vi bookede et lille hus på airbnb, efter vores første læring om at have en god base. Det fungerede super godt for os, da vi kunne købe ind til ugen og lave mange måltider hjemme efter også at være fyldt op af tacos eller restaurant med baby 3 gange om dagen.

Vi fandt hurtigt ud af, at der er mange digitale nomader i San Christobal. Også her finder du utrolig mange hyggelige cafeer i små baghaver, der egner sig fint til at arbejde fra. Vi stødte også på et helt genialt coworking hostel (https://www.instagram.com/co.404coliving/), hvor de desværre ikke modtog børn, men hvis man rejser uden, så det meget ideelt ud.

San Christobal var virkelig et dejligt sted at hænge ud, men bare lidt for koldt til vores smag, så vi besluttede at flyve indenrigs for første gang til Cancun helt oppe i spidsen af Yucatán halvøen og derfra tage til lagune byen, Bacalar, hvor vi skulle tilbringe de sidste par uger inden turen gik  tilbage til Mexico City og derfra Danmark.

Hvad ville vi gøre anderledes næste gang?

Denne rejse var på mange måder en prototype på livet som digital nomade, hvilket har været godt og nødvendigt for os. Vi erfarede en del ting, som vi ville gøre anderledes, men som vi ikke kunne have vidst uden at prøve det af først. Meget af det man forestiller sig hjemmefra kan opleves anderledes, når man står derude i verden med sit barn og sin laptop, så her kommer en opsummerende liste over det, vi vil gøre anderledes næste gang:

Hvad ville vi gøre anderledes næste gang?

Denne rejse var på mange måder en prototype på livet som digital nomade, hvilket har været godt og nødvendigt for os. Vi erfarede en del ting, som vi ville gøre anderledes, men som vi ikke kunne have vidst uden at prøve det af først. Meget af det man forestiller sig hjemmefra kan opleves anderledes, når man står derude i verden med sit barn og sin laptop, så her kommer en opsummerende liste over det, vi vil gøre anderledes næste gang:

  1. Bliv længere hvert sted:
    Vi oplevede, at vores rejse/eventyrlyst tog overhånd og fik os til at hoppe en del rundt de måneder, vi rejste, fordi Mexico er sådan et stort og spændende land at udforske, og vi er nogle globetrotter. Men som en lille familie er det bare rart for alle, at kunne etablere en form for hverdagsrutine, hvor man både får nået det arbejde, man vil, og får nogle oplevelser ind på kontoen. Næste gang vil vi derfor leje en airbnb i hvert fald 1 måned hvert sted, på den måde bliver huslejen endnu billigere, og vi kan lave flere hjemmelavede måltider og få en følelse af ‘hjem’. Slow travelling må være det nye.

  2. Flere hænder: Det vi savnede allermest på farten, var flere hænder til vores søn. Vi savnede bedsteforældre og venner både socialt og praktisk. Næste gang vil vi enten invitere en bedsteforældre med noget af tiden eller arrangere mere pasning lokalt af vores søn. Og så ville vi gerne skabe endnu flere relationer med andre digitale nomadefamilier, som man kunne hænge ud med undervejs eller endda rejse sammen med. Det var ikke helt så let, som vi forestillede os, men noget vi vil prioritere endnu højere næste rejse.

  3. Mere hverdag, mindre ferie: Af samme grund som punkt nr.1 blev det meget hurtigt en lang ferie følelse, fordi vi hoppede en del rundt fra sted til sted, og derfor ikke helt nåede at etablere en hverdagsrutine. Vi havde heller ikke to digitale jobs, der krævede os hver dag, så det var let at springe over nogle gange, fx når der var en heldagstur vi ville på, eller man ikke gad at være alene med en 1,5 årig hele tiden. Det handlede altså for os om at finde balancen, så vi stadig følte, vi havde en hverdag med på farten, men en hverdag der er endnu federe end derhjemme fordi du er i et andet land med nogle andre muligheder. Vi oplevede at dagene blev meget opdelte, fordi vi ikke kunne arbejde samtidig, og det blev man træt af i længden.

  4. Tjen flere penge på farten: Det er bare sjovere med flere penge imellem hænderne, når man rejser. Vi rejste på et lille budget på 2xSU plus en lille opsparing, og det kan man helt sikkert sagtens. Men vi mærkede begge to, at vi sagtens kunne forestille os at tage på disse rejser hvert år, og derfor begynde at arbejde mere hen imod at tjene flere penge online eller arrangere workshops/events på de locations, vi rejser til. Det har rejsen til Mexico kun givet os endnu mere motivation for!

Alt i alt kom vi meget tættere på drømmen om et liv som digitale nomader end nogensinde før. Vi fandt ud af, at det helt sikkert er noget for os, men at der er mange måder at gøre det på, og vi stadig skal finde vores helt egen form. Vi mærkede, hvad der er vigtigt og mindre vigtigt for os. Hvad vi elsker ved vores liv derhjemme og hvad vi gerne vil have mere af. Og det er jo netop det, rejser kan: at give et perspektiv på hvad for et liv, vi ønsker at leve, og hvad der udgør en meningsfyldt hverdag for os. En ting er sikkert: at have sine børn med ude i verden er nok det nemmeste af det hele. Vores søn Eigil var en champ, han var glad så længe, der var nogle biler og is og selvfølgelig hans forældre. Vi har været meget positivt overraskede over, hvor nemt det var at have et barn med på farten, og hvor omstillingsparat han har været.

Rejsen til Mexico vil vi altid huske. Den har formet os som familie og givet os endnu mere retning på, hvor vi vil hen i livet. Den gav os minder for livet og en kæmpe portion nærværende tid sammen bare os tre. Hvis du overvejer, om det er noget for dig, så kan det klart anbefales med sådan en ‘testdrive’ af livet som digital nomade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.