Skal du selvudgive eller finde et forlag til din fantastiske bog?

Det er ofte et virkelig svært at finde ud af, hvad der er bedst at gøre. Cille og Mille har erfaring med både at udgive på forlag og selvudgive og dem deler de her i denne video, så du er bedst rustet til at træffe dit eget valg.

Hvilke fordele og hvilke ulemper er der ved hvert valg.

Fordele ved at vælge et forlag: 

Du har ingen udgifter og du skal ikke finde en bunke penge, for at få den udgivet. Du skal ikke forholde dig til redigering, korrekturlæsning eller layout. Forlaget sørger for at din bog kommer både i boghandleren og på biblioteket. Du får en “blåstempling” af din bog, fordi du har et forlag i ryggen (sådan er der desværre stadig nogle, der tænker).

Ulemper ved at vælge et forlag:

Du står som regel selv for markedsføring, men du får kun max 15% for salget. Derfor laver du et stort arbejde, for meget få penge. Du mister føling med din bog, fordi forlaget overtager en masse. Du har ingen frihed til at smide bøger efter konkurrencer eller til at sænke prisen for en periode. Det føles ikke som om, det er din bog på samme måde, som det gør, når du selv udgiver og kan bestemme ALT.

Fordele ved at selvudgive:

Du har 100 procent ejerskab, og du kun sælge alle dine bøger til foredrag, eller andre steder. Det er rart, at vide, at du selv kan bestemme, både pris og antal.

Ulemper ved at selvudgive:

Du står for al markedsførdingen, og alle udgifterne selv. Blandt andet skal du finde ud af, om du vil have din bog i en boghandel. Hvis det er tilfældet, skal du bruge en distrbutør  som DBK. Det koster også en del penge, og boghandlerne vil kun købe dem, hvis du lover at tage dem tilbage i tilfælde af at den ikke blive solgt.

Mille nævner:

DBK

Mille bruger letlevering.

Du kan også vælge at være medudgiver. Det betyder, at du selv tager en del af den økonomiske risiko og betaler noget af udgivelsen. Så udgiver du hos et forlag, men skyder penge ind i samarbejdet. Hos Skriveforlaget, lægger du ca 16.000, og så står de for blandt andet korrektur, opsætning m.m.

Publizon er for lydbøger.

Kærligst Mille og Cille.

At stå med en færdig bog i hånden er magisk.

5 tanker om “Forlag versus selvudgivelse. Hvad skal du vælge for din kommende bog?

  1. UllaIrene Søgaard siger:

    Hej Cille og Mille
    Tak for jeres indlæg og video:) Har I også nogen eller lidt erfaring med at udgive bøger i udlandet (bøger eller e-bøger)? Eller ved I, hvor man kan hente mere viden om det?

  2. Mille Sjøgren siger:

    I næste uge kommer Kristian lidt ind på det, da han har udgivet 5 bøger på engelsk via Amazon.

  3. Janni Ansel siger:

    TAK! 🙏Jeg har gået i ring længe ifht forlag vs selv(med)udgivelse, og nu efter at have lyttet til Jeres råd er jeg langt mere afklaret 😄👍 I er SKØNNE og gode til at supplere hinanden 😄

  4. ruth Lange siger:

    Jeg kan supplere med mine nyeste erfaringer. Jeg lavede alt salgsarbejde- stort set- selv da jeg havde forlag bag mig. Nu udgiver jeg selv og har solgt forlods til venner, bekendte og det betaler min trykning.
    Jeg har skrevet til 7 trykkerier i Polen og Letland. Jeg valgte dem, der havde en del år på bagen og en engelsk version af websiden.
    Ved 2000 eksemplarer kan jeg få det ned til 14 kr pr bog incl levering! Generelt lå de priser jeg fik ind mellem 1,8 og 3 euro pr bog.
    Gå ikke til de store trykkerier, som f.eks gyldendal bruger. Deres priser er mærkværdigvis præcis de samme som de danske trykkerier, jeg har spurgt (og ved selv får trykt i udlandet- så mere danske er de altså ikke). Jeg lugter lidt mafiametoder her, men hvem ved. Jeg ledte bare videre. Man er velkommen til at skrive til mig på messenger og få tips. KH Ruth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.