Rejsebureauer – hvem lover dig pengene tilbage?

Udlængslen har ramt mig og jeg tager mig selv i at sidde og falde i staver over gamle billeder og videoer fra rejser til utallige eksotiske destinationer. Hvis man er ligesom mig, og der ikke er skide langt fra idé til handling, så kaster man sig over en undersøgelse af, hvordan det kan lade sig gøre at bestille en rejse nu – midt i en orange verden – uden at risikere at miste alle sine penge.

Det er den undersøgelse, jeg vil dele med dig her. Og jeg kan godt afsløre, at jeg allerede har bestilt en ferie i december. En pakkerejse sgu. Det har jeg ikke prøvet før, men savnet efter varmen, eventyret og oplevelserne fik mig til at prøve noget nyt.

Hvad enten du drømmer om varmen eller om sne og kulde, kan du godt vove, at begynde at drømme. Der findes nemlig rejsebureauer, der lover dig pengene tilbage, hvis indrejse stadig frarådes på afrejsetidspunktet.

Men hvis ikke flyet er aflyst, kan du jo overveje at tage afsted alligevel og forsikre dig gennem et af de selskaber, som vi skrev om herinde i sidste uge: Godt nyt om rejseforsikringer.

Konkurrence – og forbrugerstyrelsen skriver følgende på deres hjemmeside:

Hvis du køber en pakkerejse

Undersøg aftalevilkårene og Udenrigsministeriets anbefalinger, inden du køber rejsen. Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen, men du ønsker at købe en rejse alligevel, kan du ikke være sikker på at kunne få pengene tilbage, hvis det stadig er tilfældet, når du skal afsted. Det kan derfor være en god idé at undersøge, om rejsearrangøren tilbyder gratis afbestilling/ombooking, hvis rejser til landet stadig frarådes på afrejsetidspunktet. Du bør evt. få dette tilføjet som et vilkår i aftalen.

Hvis du selv arrangerer rejsen:

Hvis du selv arrangerer ophold og transport, fx hotel og fly, kan du ikke være sikker på at få dine penge igen, hvis du vælger at aflyse rejsen på grund af restriktionerne. Inden du bestiller ophold og transport, så undersøg, om det er muligt at annullere rejsen og hvad det koster.

Drømmer du om solskinsferier?

Hvis du drømmer om sol og varme og gerne vil have en rejse at se frem til – uden at risikere at miste alle dine penge, hvis rejsen ikke bliver til noget, kan du med vælge et af de større etablerede rejsebureauer.

TUI

TUI lover alle pengene retur, hvis ikke rejsen gennemføres:

Altid pengene retur

Vi følger altid Udenrigsministeriets rejseanbefalinger og flyver derfor ikke til rejsemål, som frarådes. Bliver din rejse aflyst pga. rejseanbefalingerne sørger vi selvfølgelig for at tilbagebetale dine penge (minus evt. tilkøbte forsikringer). Med andre ord; du kan trygt bestille din rejse hos os, da vi sikrer, at du kan få dine penge retur, hvad enten vi aflyser rejsen eller hvis du selv vælger at afbestille.

Find din rejse hos TUI og læs mere om deres Corona-regler her: TUI

Jysk rejsebureau

Hos Jysk rejsebureau tilbyder de en tryghedsgaranti, hvis du køber en rejse efter marts 2021. Det er lige nu usikkert hvilken retning verden bevæger sig i og mange er usikre på at smide en masse penge efter en rejse, der ligger et halvt år ude i fremtiden … for hvordan ser verden ud på det tidspunkt?

Det prøver Jysk rejsebureau at imødekomme, ved at skrive dette på deres hjemmeside:

Tryghedsgaranti:

Til dig der køber rejse til 2021 Køber du en pakkerejse med afrejse fra 1. marts i 2021, tilbyder vi nu at du kan få alle dine penge for rejsen refunderet, såfremt der 14 dage før afrejse fra Danmark (fortsat) er rejseforbud til en eller flere destinationer, som indgår i din rejse. Rejseforbud betragtes som værende, at Udenrigsministeriet har givet destinationen enten ”orange” eller ”rød” farve i deres rejsevejledning.

Er landet derimod ”grønt” eller ”gult” i Udenrigsministeriets rejsevejledning, vil en annullering være omfattet af normale afbestillingsregler og gebyrer, da rejsen i såfald kan gennemføres.

Læs mere og book din næste rejse hos Jysk rejsebureau her JYSK.

Rejselyst

Et af vores medlemmer, som blandt andet har bidraget med dette indlæg om skønne destinationer, ejer Rejselyst. Rejselyst arrangerer skræddersyede rejseoplevelser og har netop. nu i denne usikre Coronatid skruet helt op for din tryghed. Du kan derfor bestille en rejse hos dem uden risiko for at miste både rejse og penge. Læs mere her Rejselyst. 

Drømmer du om sne og kulde?

Til dig der drømmer om en rejse til sne og kulde, er der også en masse gode steder at købe rejse. Rigtig mange mennesker er afhængige af, at vi snart lader os styre af andet end frygt.

Vi har blandt andet et medlem herinde hos os, som er rejst til Frankrig med sin familie for at forpagte et skihotel. De er ved at gøre det hele klar og venter nu kun på bestillingerne og gæsterne. Jeg tror på, at vi alle i år er ekstra opmærksomme på hygiejne og afstand – også når vi rejser ud. Derfor har det aldrig været mere sikkert at rejse ud i verden og suge til sig af oplevelser.

Jeg vil gerne bakke op om de firmaer, der er afhængige af, at vi snart ændrer mønster og bestiller rejser hos dem. Det er et ansvar, jeg gerne vil tage på mig og vi har derfor også booket en skiferie.

Der er ingen garanti for, at vi kommer afsted, men der er garanti for, at vi får pengene tilbage, hvis ikke rejsen gennemføres.

Danski

Hos Danski kører de ganske simpelt med “Skiferie eller pengene tilbage”.

De skriver således på deres hjemmeside:

Dybest set er der to muligheder: Enten kommer du afsted på ski, eller også får du pengene tilbage (naturligvis, medmindre du selv vælger at aflyse rejsen).

Din sikkerhed ved en pakkerejse

Danski har altid været medlem af den danske ordning, Rejsegarantifonden, der dækker tab og udgifter såsom godtgørelse og hjemrejse, hvis kunder har købt en rejse hos en dansk rejsearrangør, der går konkurs.

Dækningsordningen er kun gældende for pakkerejser. Definitionen af en pakkerejse er, at den skal indeholde mindst to af fire ydelser. Det drejer sig om transport, indkvartering, turistmæssig ydelse (eksempelvis skileje eller liftkort) og leje af en bil.

Læs mere og book en skiferie her Danski.

Du kan fx vælge at besøge Signe og hendes familie her i Alpe d’Huez Hotel Refuge 

Signe bliver vores næste “Månedens medlem”, så du får et indblik bag kulisserne, når Signe sætter ord på op- og nedture ved at være skivært/forpagter midt i en Coronatid.

Opfordring fra os

Vores opfordring her fra Freeliving er, at du ser lidt bort fra din frygt og i stedet ser lidt længere frem. Så får du langt mere eventyr ind i dit liv. For os har det været en udfordring at bestille en pakkerejse. Den slags har vi aldrig gjort før – og vi må nok indrømme, at vi har en del fordomme om hvad der vil møde os.

På den anden side er det vores mulighed for at komme ud lige nu og være sikret pengene retur, hvis ikke det bliver til noget. Vi har godt af at prøve noget nyt og vi bliver sikkert positivt overraskede over, at man også kan få eventyr på en pakkerejse. Vi får i hvert fald sol, oplevelser og tid sammen.

Og det er faktisk primært derfor vi rejser.

Vores opfordring her fra Freeliving er, at du ser lidt bort fra din frygt og i stedet ser lidt længere frem. Så får du langt mere eventyr ind i dit liv.

10 tanker om “Godt nyt om bestilling af rejser i en Corona-tid

 1. Signe Bennike siger:

  Jaaaaa 🙌 Så rigtigt Cille.
  Køb din pakkerejse nu også selvom det ikke er den type rejse du normalt foretrækker. Men det er i øjeblikket det mest sikre, hvis du ikke vil miste penge. Og jeg garanteret en fremragende service hvis du bestiller skiferie ned til mig ⛷🇫🇷🏔😅

 2. Louise Dreibøl siger:

  Cille må jeg spørger hvor i har bestilt til? synes ikke jeg kan finde nogen tilgængelige rejer i december, hos bla. Tui.

  Signe måske vi ses i februar, meget har corona budt mig, men min skiferie kommer den sku IKKE til at tage fra mig:-)

  • Cille Rosentoft siger:

   Hej Louise, vi rejser til De Kanariske Øer i december. Men jeg kan da godt se, at TUI ikke længere tilbyder rejser i december…mærkeligt! Enten er alt udsolgt eller også har frygten ramt dem? Jeg tror stadig på at vi kommer afsted;) Har du prøvet hos Rejselyst?

   • Louise Dreibøl siger:

    Tak Cille:-)
    Ja nemlig, er jeg da også bange for.
    Jeg prøver rejselyst.
    Krydser finger for i kommer afsted🤞

 3. Kamilla Høier siger:

  Øv, jeg fandt også lige vej ind til TUI’s hjemmeside, men det ser desværre ud til at de først har afgange igen fra februar, og jeg havde virkelig sat næsen op efter en tur til januar (sidste chance inden der lige går nyfødt baby i den i et par måneder) 🙁

  • Cille Rosentoft siger:

   Hej Kamilla, prøv Rejselyst… Kan godt forstå at du trænger til eventyr – også inden baby kommer! Ellers må I bruge barslen på at rejse?

   • Kamilla Høier siger:

    Ja, vi skal helt sikkert noget til sommer – men kunne bare godt lige trænge til et sidste eventyr med “de store børn” (på 3 år og 1½ år) inden vi skal køre babyrutiner igen for en stund 😉

 4. Kamilla Høier siger:

  Til gengæld ser det ud til at kunne lade sig gøre at finde rejser til De Kanariske Øer i januar hos Spies, som umiddelbart også tilbyder refundering ifm. UM’s rejsevejledning. Så det skal jeg lige have kigget nærmere på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.