Majken Soelberg – fotograf og branding-coach.

GUIDE – Branding med fotos

Sådan løfter du dit brand med smukke fotos fra din rejse, af fotograf og branding coach Majken Soelberg

Hvis du læser med her, er det helt sikkert fordi du allerede ved hvor stor betydning billeder har, når det kommer til at skabe nysgerrighed og synlighed omkring dit brand.

Og du er heldig! Du har (eller også har du måske snart) nemlig hele verden som din arbejdsplads, og derfor også rig mulighed for at skabe smukke, stemningsfyldte billeder til dine sociale medier.

Bare rolig – din guide kommer her

Du har måske også prøvet at tage billeder i ét væk med din telefon, og stadig ikke knækket koden for, hvad der egentlig skal til for at tage det perfekte billede på din rejse – og endnu værre; hvordan du får redigeret dit billede, så det matcher med dine forventninger, dit brand og dine tidligere postede billeder.

Bare rolig!

Guiden du har brug for kommer lige her:

5 tips til hvordan du får de helt perfekte billeder på din rejse (og skaber en smuk rød tråd på dine sociale medier)

TIP 1: Tænk i variationerDer er intet interessant i billeder der forestiller fuldstændig det samme. Og når det kommer til at tage billeder som du kan bruge til dine opslag, blogindlæg you name it, så handler det om at tænke kreativt.

Som fotograf tager jeg altid billeder ud fra tankegangen : One shot – MOVE! Det vil sige, at jeg altid flytter lidt på mig selv eller mit objekt efter hvert eneste skud.

Resultatet er, at jeg aldrig kommer hjem med en masse billeder i fuldstændig samme setup/styling/posering, men med et varieret galleri. Du kan gøre det samme, selv om du ”kun” tager billeder med din telefon. 

Hvis du fx tager billeder af din computer, din kaffekop og din notesbog foran en smuk udsigt eller ved poolen (hvem der var så heldig at sidde der og arbejde…), så tag først et billede skudt lidt oppefra, derefter måske et close-up af din kop kaffe og en snert af din computer. Herefter kan du skyde et billede af hele set-uppet, hvor du får din baggrund/udsigt med.

Du kan også spørger en ven eller co-worker, om vedkommende ikke kan tage et billede af dig imens du sidder og arbejder. 1-2-vupti, så har du 4-5 nye billeder som du kan bruge forskudt på dine sociale medier.

TIP 2: Du skal være med!Du oplever sikkert allerede på dine sociale medier, at billeder hvor du selv er på, giver langt mere interaktion end billeder hvor du ikke er. Vi vil se hvem vi handler med, og hvem der sidder bag skærmen.

Som digital nomade er det ekstra vigtigt at du viser dig selv frem, og jævnligt laver en lille præsentation af dig selv i social media-land. Men hvad gør man så, hvis man ikke har en ven der kan hjælpe med at knipse et par billeder af dig? 

Det er selvfølgelig superfedt, hvis du kan finde en co-worker som du kan aftale en fotodag med, hvor du først tage billeder af vedkommende, og I derefter bytter rundt. Men alternativet kan være ligeså fint – nemlig at alliere dig med et stativ! 

Her mener jeg naturligvis ikke et selfie stativ, men et stativ/tripod som kan holde din telefon, imens du sætter den på selvudløser.

Du kan også stable din telefon op med bøger. Så længe den står stabilt i de 10sek. det tager at tage billedet, er alt godt.

TIP 3: Giv dine billeder ro med ledende streger

Du vil helst ikke have dit vasketøj eller en rodet bunke skrald i baggrunden af dit billede, det er klart. Men at have en rolig og harmonisk baggrund handler også om at se efter ”leading lines”.

Leading lines er de linjer, der helt naturligt kommer i et billede, hvis du fx står op ad en væg, har symmetriske træer på begge sider i dit billede, går langs en vej, eller sørger for at din horisontlinje (især vigtigt hvis du fotograferer ved stranden/havet) er lige.

TIP 4: Hvor kommer dit lys fra? 


En stor del af det at tage gode billeder, handler om at kunne aflæse og bruge det lys du har til rådighed. Hvis du fotograferer billeder indendørs, kan det naturlige lys fra et stort vindue give et blødt og flatterende lys i dit ansigt. Det samme gælder naturligvis hvis du tager billeder udendørs, men her kan du også bruge modlys til at skabe en drømmende, let stemning i dine billeder.

Hvis du har behov for at kunne tage billeder i dårlig belysning (eller optage video for den sags skyld), kan det være en god idé at bruge et ringlight som også giver et naturligt blødt lys.

Ekstra tip! Husk ALTID at tørre dit kamera på telefonen af, inden du tager billeder. Alt for mange billeder bliver slørret/uskarpe at se på, fordi der er fedtfingre på kameraet…

TIP 5: Nu skal magien begynde! Mine yndlings redigeringsapps Når du har skudt dine nye billeder, er det vigtigt at de får det sidste touch. Jeg anbefaler altid at du bruger max 2 forskellige filtrer/presets som du bruger til at redigere dine billeder, for at holde en rød og gennemgående tråd og udtryk på dine sociale medier og hjemmeside/blog.

Jeg redigerer altid mine mobilbilleder på Lightroom Mobile (som er gratis), med købte presets. Du kan finde rigtig mange fede presets, og med stor sandsynlighed kan du finde et som matcher det udtryk du gerne vil have frem i dine billeder. Jeg køber en del Mobile presets fra 123presets.com.

Derudover anbefaler jeg at bruge følgende apps:

  • VSCO ( billederedigeringsapp)
  • Instasize (billederedigeringsapp)
  • Unfold (app til at lave smukke Stories til Instagram)
  • WordSwag (app til at lave billeder med skrift henover)

Eksempler fra før og efter WordSwag:

Billede med tekst lavet i WordSwag:

Rigtig god fornøjelse med din fotografering!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.