Sådan tilbragte vores børn deres frikvarterer.

Guide til undervisning – Vores top-10 over apps

Da vi sejlede rundt i den store verden i to år – og da Mille og hendes familie rejste rundt med rygsæk, og tog en bid af samme verden, var vi ansvarlige for undervisning af vores børn. Det stillede krav til udvælgelse af materialer og apps. For helt ærligt – ingen af os gad at lave for meget, så det vi lavede, skulle være effektivt. Her får du en guide til de apps vi brugte – så er du fri for selv at teste og udvælge.

1. Maneno

Maneno er en læseapp med et indbygget dragespil, der motiverer særligt det yngre barn til at læse mere og mere. Maneno har ca. 5.000 børne- og lydbøger og det er meget overskueligt at finde frem til den rette bog for dit barn. Der kan søges både på genre, emne og niveau – og på den måde vokser Maneno med dit barn.

Pris: 89,- pr. måned. Alder: læsestart til 12 år.

Vi har indgået samarbejdsaftale med Maneno, så du som medlem her, får 60 dages gratis medlemskab. Se under fordele, så kan du få koden og dit barn kan få adgang til dette vilde læseunivers allerede i dag.

Maneno

For helt ærligt – ingen af os gad at lave for meget, så det vi lavede, skulle være effektivt.

2. Montessorium: Intro to Geo

En super læringsapp til familien på farten. Montessorium: Intro to Geo tager fat på spørgsmål som: “Hvordan er formen på verdens forskellige lande, hvordan ser deres flag ud, og hvor i verden ligger de?” Spillet er bygget op omkring lærerige og simple puslespil og tegneudfordringer. Som en ekstra bonus, får barnet også udviklet sine engelskfærdigheder, da den endnu ikke findes på dansk – men udelukkende på engelsk.

Pris: 45,- Alder: 6-10 år.

Intro to Geo

3. Slice Fractions 2

Slice Fractions 2 er et brøkspil til dit barn. Det baserer sig på opgaveløsning ved hjælp af leg. Slice Fractions 2 er god til både at forstå brøkregning og til at udvikle den viden, som barnet allerede har.

Pris: 35,- Alder: 6-12 år.

Slice Fractions 2

4. Hurtig matematik

Med denne app kan dit store skolebarn øve sine matematiske færdigheder på en sjov og udfordrende måde. I appen kan der vælges forskellige opgavetyper og dit barn skal løse dem på tid.

Pris: 17,- pr. måned. Alder: 7.-9. klassetrin.

Hurtig matematik

5. Knæk Læsekoden

Med appen ‘Knæk Læsekoden’, træner barnet det vigtigste ved læsning: bogstavernes form, skriveretning og lyd. Børnene lærer ved hjælp af appen hvordan bogstavernes lyde tilsammen danner betydningsfulde ord.

Pris: 35,- Alder: 3-8 år.

Knæk læsekoden

6. Skriv og Læs

Denne app knækkede Liva læsekoden med. Vi fik den anbefalet, mens vi var ombord på båden – og jeg i et desperat øjeblik efterlyste hjælp. Liva havde svært ved at knække læsekoden – men denne app virkede på hende. Den fungerer ved, at barnet laver små bøger med tekst og billeder. Der er plads til børneskrivning – og hele appen bygger på forskning, der peger på at børn lærer at læse ved at skrive.

Pris: 89,- Alder: 4-8 år.

Skriv og læs

7. Reading Eggs

Læseapp der følger dit barn. Appen er opbygget i niveauer og du skal vælge alder og niveau ved start. Den er på engelsk og understøtter derfor dit barns engelsk-indlæring. Den er opbygget som et spil med belønninger og den er meget motiverende.

Der er 30 dages gratis prøveperiode. Alder: 2-13 år.

Reading eggs

8. Car Factory – Spelling

Et stavespil, hvor barnet lærer nye bogstaver og øver sig på stavning. Den er på engelsk og kan være god til at holde det engelske i gang, når dit barn skal møde venner ude i den store verden.

Pris: 2 US dollars. Alder: 4-8 år.

Car factory

9. Squeebles

En samling af gode pakker, som kan bruges til alle fag. Særligt vil vi fremhæve Division, som Milles unger brugte, da de rejste rundt med rygsæk. Her skal ungerne kæmpe mod et monster og lærer division på samme tid. Pris: 24 US dollars for 10 apps samlet. Alder 4-12 år

Squeebles

10. Trello

Dette er ikke en læringsapp, men det er et redskab til at lægge materiale og opgaver ind. På den måde fungerer Trello som et skema og et værktøj til planlægning af skoleforløb.

Pris: Gratis. Alder: Alle

3 tanker om “Guide til undervisning – Vores top-10 over apps

  1. Bettina Engdahl siger:

    Hej. Kan du anbefale et program eller en app til at lære engelsk? Min datter er 10 år vil gerne blive bedre til engelsk og når vi nu skal være hjemme, kan vi lige så godt udnytte tiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.