Jeg har været selvstændig Freelancer siden 2008 og jeg startede med min lap-top, et lille studie og en kontorplads i Kronprinsessgade.

Hvad skal jeg tænke på af udgifter, inden jeg går selvstændig som Freelancer

For et par uger siden fik vi en besked fra David her på sitet, som gerne ville vide, hvilke udgifter han kan regne med at have, når han går Freelance. 

Det er selvfølgelig meget forskelligt, alt efter hvad du skal arbejde Freelance med, men jeg vil alligevel forsøge at komme med en lille liste af udgifter, som du helt sikkert godt kan regne med at have som Freelancer i mere eller mindre grad. 

Det behøver ikke være dyrt, at starte op som Freelancer

Her er dit budget start up-kit. 

Kontorplads. Du kan finde et sted at sidde ude i byen, hvis du ved, at du trives bedst med at have andre mennesker omkring dig. 

Det koster typisk mellem 1000-3000 kroner om måneden, men der dukker flere og flere muligheder op, såsom Joe&cos som vi har et samarbejde med. Her betaler du kun med et dagspas. Smart, hvis du vil sidde forskellige steder og ikke vil binde dig for meget. 

Arbejder du hjemme: Sørg for at have et ordentligt bord og en god stol samt skærm. Måske du har mulighed for at have et helt kontorværelse, så vil jeg klart anbefale det. Det kan være svært at sidde midt i stuen med havregrød og vasketøj omkring dig. Men det er også et spørgsmål om tilvænning og temperament.

Computer skal du selvfølgelig have. Det siger sig selv, ellers bliver det svært at drive online digital virksomhed. Regn med en pris mellem 3000-20000 kroner. 

 – Internet ca 300 kroner om måneden.  

  – Telefon 100 kroner om måneden. 

 – Høretelefoner 500 kroner (engangsudgift).

 – Mailchimp 300 dollars om måneden.  

 – Facebook annoncering fra 100 kroner til 2500 kroner om måneden.

 – Vimeo er gratis op til en vis grænse. 

 – Bogholder ca 4000 kroner om året.

– Canva findes der en gratisversion. Du bruger det til grafisk design. 

Kamera: Hvis du skal tage gode billeder eller vil lave film, så køb et godt kamera. Det kan du få for ca 7000 kroner. Jeg har selv et Canon 5 D (Det er så i den dyre ende) 

Podcaststudie:  500-2500 kroner om dagen. Se vores aftale med Podcaststudiet, under fordele. 

Vil du drive podcast, skal du regne med udgifter til et hosting site på ca 20 $ om måneden. 

Mikrofoner: Røde fåes for et par tusinde kroner til Neuman mic til omkring 12000 kroner. Jeg har selv røde wireless Pro til video (2100 kroner) , En apogee mic (1800 kroner) Den propper du direkte i din i-phone og en Neuman TlM til 7500 kroner. 

Driver du et ApS og ikke en enkeltmandsvirksomhed, skal du være opmærksom på, at du skal forsikres, samt have en erhvervskonto. 

Hvis du vælger at drive et ApS, skal du være opmærksom på at du skal have 40.000 i værdi i firmaet.

En erhvervskonto koster ca 3000 kroner om året. 

Bogholder koster mellem 3000 kroner om året for de billigeste til mange tusinde kroner….

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.