Hvordan bliver jeg freelancer?

De næste fire afsnit, der kommer hver fredag er lavet i samarbejde med Regitse Cecillie Rosenvinge, tidligere indehaver af The Copenhagen Traveller, der er blevet kåret til en af verdens bedste blogs inden for sit felt.

Regitse er også freelancer og en sej en af slagsen med flere virksomheder. Hun driver blandt andet Room22Agency.

Vi giver dig alt, hvad der er at vide om freelancelivet, og hvordan man bygger en freelance-forretning op fra bunden. Både alt det sjove og alle vores brølere og udfordringer.

Hvordan starter du som freelancer?

Første afsnit handler om, hvordan vi selv har bygget en freelance-butik op, hvordan vi får kunder, og hvad vi gør for at holde gejsten oppe, når indkomsten er lav og nye potentielle kunder ikke vil samarbejde.

Det med at lykkedes med noget, er en svær størrelse, for som selvstændig er der altid et nyt mål – en ny udfordring. Vi deler derfor vores tanker om, hvornår vi er lykkedes, og hvornår vi selv synes, vi er succesfulde.

Hør om søvnløse nætter og tanker som: “Er jeg god nok til det her?”, og: “Hvordan fanden betaler jeg husleje, når jeg ingen indkomst har?”.

Vi giver dig masser af tips til, hvordan du kan komme i gang, og hvordan du finder din niche og bliver en succesfuld freelancer. Vi fortæller også, hvor vi selv fik inspirationen fra til at starte selvstændig freelance-butikker. Lad dig endelig inspirere!

Vi berører emner som, hvordan du sælger dig selv eller dit produkt, når der nu ikke står sælger på dit visitkort, og du faktisk mest af alt har lyst til at skrive en e-mail i stedet for at ringe eller gemme dig under sofaen.

Og så får du vores tips til, hvad du gør, hvis kunderne ikke kommer, hvordan du bliver ved med at være kreativ, og mærker efter, hvornår du egentlig har succes med dit firma.

Du får her et helt særligt indblik i en freelancers liv, når to erfarne freelancere fortæller om lige netop det – freelancelivet. Hør snakken mellem Regitse Cecillie, som er indehaver af Room22Agency og bosiddende i Berlin, og Mille Sjøgren, indehaver af millespeak.dk, Freeliving.dk og podcasten Den Digitale Nomade, bosiddende i verden.

Vi nævner to netværksgrupper i podcasten:

Danske selvstændige damer i Spanien, og Ladies first. Søg dem på facebook.

Hvad er en freelancer egentlig?

De fleste mennesker ved godt, hvad en freelancer er. Alligevel får du det her. En freelancer er en person, der tilbyder sine faglige kompetencer og arbejdstid mod betaling og samtidig ikke er bundet til én arbejdsplads.

Rent faktisk har ordet sin oprindelse i 1800-tallets litteratur, hvor forfattere som Sir Walter Scott (han skrev Ivanhoe) brugte begrebet ‘freelancer’ til at beskrive en ridder, der ikke svor loyalitet over for nogen bestemt herre, men i stedet tilbød sin lanse mod betaling. Det var med andre ord en fri lanse – freelance – som kongen og adelen kunne betale for at kæmpe på deres vegne.

Der er vel næppe grund til at pointere, at de fleste af nutidens freelancere ikke slås med hverken lanse eller andre middelaldervåben, men i stedet lader hjernen og fingrene tale for sig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.