Hvordan bliver man freelancer?

Freelanceeventyret fortsætter i denne uge med en ny podcast, hvor to erfarne freelancere – speaker, podcaster og freelancejournalist Mille Sjøgren og rejseblogger, coach og freelancejournalist Regitse Cecillie Rosenvinge – deler ud af alle deres erfaringer.
Hvordan får du kunder i butikken? Ja det spørgsmål, der der nok mange der gerne vil vide. Vi giver vores bedste bud til dig.

Hvordan starter du som Freelancer?

I dag sætter vi fokus på, hvordan man får kunder i butikken. Hvad gør man, når de ikke selv kommer rendende og bare synes man er Guds gave til dem, og når telefonen ikke ringer konstant med fede opgaver? Argh! Vi kender det alle sammen.

Mange af os har fantastiske ideer og forretninger, men når det kommer til at sælge os selv, er vi på bar bund.

I denne podcast deler vi ud af alle vores erfaringer omkring, hvordan vi selv er kommet ud over rampen og vores produkter ud på markedet. Det er faktisk ret simpelt, og du er også nødt til at lære det, for ellers har du ikke en forretning.

Vi fortæller også om vores usikkerhed, og hvilke gigantiske brølere vi har lavet igennem vores karriere. Det gør vi, fordi vi gerne vil fortælle dig, at vi alle laver fejl. Man kan godt fejle og stadig have en god forretning. Stol trygt på det.
Hvordan strukturerer man sig og holder sig motiveret hver dag som solo-freelancer?

Motivation
Hvis du allerede er freelancer, har du sikkert også opdaget, at det kan være svært til tider at holde sig motiveret. Når du kun er dig selv og ikke har nogen andre at sparre med eller fortælle dig, hvor sej du i virkeligheden er, kan det være svært at holde sig motiveret.

Vi fortæller dig, hvordan vi holder os motiverede, hvor vi finder vores inspiration og fra hvem. Du bliver helt sikkert klogerer af at høre denne her podcast, og jeg håber også, du kan bruge nogle af vores mange tips.

Frihed og freelancing

Freelancelivet er også lig med en stor frihed, men det kræver en hel del af dig at forvalte den frihed, så det hele ikke går op i alt muligt andet end at gøre din forretning sundere. Hvordan finder man balancen mellem vasketøj, facebook, surf og reelt at lave noget i din biks?

Både Regitse og jeg bruger forskellige apps til at holde koncentrationen, og dem taler vi om i podcasten. Du kan se dem nederst på siden.

Vi guider dig igennem alle tænkelige spørgsmål, som du måtte have i forhold til det at være freelancer. Bare for at nævne nogle af dem: Skal jeg sidde på kontor eller derhjemme? Med hvem skal jeg spare? Hvor finder jeg dem? Hvor søger jeg inspiration? Og hvad skal jeg bruge min tid på.

Tiden er en meget vigtig faktor som selvstændig. De fleste af os har ikke meget tid og gad godt, at døgnet var lidt længere, når vi både skal arbejde, være sammen med vores familie og måske finde lidt tid til at dyrke fritidsinteresser.

Apps vi nævner i podcasten

Bøger og apps vi nævner i podcasten:

Maiken Ingvordsen, personlig branding.

Leif Kendall, Brilliant freelancer.

Apps:

Trello til at holde styr på noter.

Promodoro til at koncentrere sig.

Antisocial, ja til at være antisocial.

thehouseofyoga.com,

Worksome.dk et freelanceforum.

Innertimer, meditations app.

Hvad er en freelancer egentlig?

De fleste mennesker ved godt, hvad en freelancer er. Alligevel får du det her. En freelancer er en person, der tilbyder sine faglige kompetencer og arbejdstid mod betaling og samtidig ikke er bundet til én arbejdsplads.
Rent faktisk har ordet sin oprindelse i 1800-tallets litteratur, hvor forfattere som Sir Walter Scott (han skrev Ivanhoe) brugte begrebet ‘freelancer’ til at beskrive en ridder, der ikke svor loyalitet over for nogen bestemt herre, men i stedet tilbød sin lanse mod betaling. Det var med andre ord en fri lanse – freelance – som kongen og adelen kunne betale for at kæmpe på deres vegne.
Der er vel næppe grund til at pointere, at de fleste af nutidens freelancere ikke slås med hverken lanse eller andre middelaldervåben, men i stedet lader hjernen og fingrene tale for sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.