Hvordan laver jeg god lyd og et studie?

Flere af jer har spurgt, om hvordan mit rejseset-up ser ud, og det vil jeg rigtig gerne vise jer.

For lyd er jo super vigtigt i dag. Ikke bare for os der lever af det, men for alle jer, der gerne vil ud med jeres viden i form af podcasts og video.

Det er rigtigt, at man kan lægge sig under et bord, og putte en dyne over hovedet. Man kan også speake ind i et skab med masser af tøj, for at få lyden af rummet væk.

Det kan man godt. Men som en nødløsning. Eller i en periode. Jeg har erfaring med, at hvis du skal lave noget ordentligt, og din stemme skal lyde ordentligt, er det altså svært at ligge under et bord længe, eller sidde i en akavet stilling i dit klædeskab. Du kan. Og jeg gør det osgå ofte, når det er eneste mulighed, men jeg fortrækker at have et rigtigt studie, og hvis du skal leve af det, vil jeg anbefale dig at gøre det samme.

Det handler også om, hvad det er for et signal, du sender til dine kunder. Du tager dit arbejde seriøst, og hvis du for eksempel vil have sponsorater på din podcast, at de ved, at du ikke ligger inde i et skab.

Udstyr til studiet

Min mikrofon tager meget af rummet, fordi det er en top microfon. Det er en TLM Neuman 103 og den passer skide godt til min stemme. Den koster ca 6500 kroner.

Men jeg bruger også Apogee Mic Plus, som kun koster 1700 kroner, og selvom dens ben er ad helvedes til, er det den bedste mikrofon til at have med på farten. Den er lille, og den laver virkelig god lyd, og tager ikke så meget af rummet med. Det vil du gerne have.

Jeg havde også set på denne her vocal iso boot, som man kan købe til 6900 kroner. Men det synes jeg simpelthen er for dyrt, når man kan lave det samme med et par Haykasser, og noget skum.   ( se video)

Det der er super vigtigt, når du laver lyd, er at du ikke sidder i et stort rungende rum. Sørg for at lave dit hjemmestudie et sted, hvor der er meget på væggene, en seng, skab, og den dur. Hvis du har et walk-in closet, er det det perfekte sted.

Men som sagt, du kan gøre meget med en Hay-kasse, noget skum, en mikrofonholder, en mikrofon, et pop-filter (DET SKAL DU HAVE)en pop-socket til at sætte din mobil ind, så du kan læse fra den. Så er du i gang.

Her finder du lydisolerende tæpper på Amazon. 

Og her er billeder af porsasystem, som vi har bygget det i.

Du kan se mere om mikrofoner under indlægget med podcaster Freia Dam

Jeg håber, det inspirerer dig til at starte dit eget hjemmestudie.

Kærligst Mille.

 

Hvis du vil se, hvad det er jeg laver så tjek millespeak ud her

Det vigtigeste med lyd, er at der ikke kan komme for meget ind udefra.

En tanke om “Hvordan laver jeg god lyd? Studie: Vil du gerne i gang med at lave lyd, så får du her et indblik i Milles setup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.