Hvordan sadler du om? Og hvorfor er det vigtigt?

Hvorfor finder vi os i at være steder, som ikke er gode for os? Vi skal ikke passe ind andre steder end i vores eget liv.

Tiden lige nu er medvirkende til, at du rent faktisk kan være med til at skubbe til de rammer, der fastlåser dig.

Vi kan godt garantere, at den energi du får ved at træffe vilde beslutninger, kan sende dig afsted med en fart, som du ikke drømmer om. Så træf en beslutning, gå efter dét, du drømmer om. Råb det højt og del det med os!

Lever du dit bedste liv?

Når vi får tid til at tænke, får vi modet til at handle. Vi mærker, at der er noget i vores liv, som ikke spiller. Det kan være rammerne på arbejdet. Det kan være opgaverne. Det kan også være værdierne, der ikke spiller sammen med det liv, som du ønsker at leve.

Det her liv er sgu for kort til ikke at leve dit bedste liv. Det du skaber, er dét, der definerer dig. Hvilket liv har du lyst til at se tilbage på, når du sidder som 85 årig og med rygsækken fuld af minder?

Vi ved godt, hvad vi helst vil tænke tilbage på.

Den gode nyhed til dig er, at det altid er et godt tidspunkt at sadle om! Så hvorfor ikke starte i dag?

Hvordan sadler du om?

Når du skal ændre noget grundlæggende i dit liv, kan det være en god idé at følge en form for opskrift. Du vil tvivle mange gange undervejs, blive bekymret og have lyst til at droppe det hele og blive i det trygge og velkendte. Men når først du har taget stilling og besluttet at sadle om, vil den følelse ligge og forstyrre dig hele tiden. Heldigvis. For det er jo den følelse, der er med til at sætte forandring i gang.

1. Du skal gøre ændringen konkret og simpel.

Hvad betyder det så? For mig betød det i sin tid, at jeg skulle sige op. Jeg skulle skrive min opsigelse og sende den til min chef. Det var første skridt. Hvad der lå derefter, skulle jeg ikke forholde mig til lige i det øjeblik. Det betød ikke, at jeg ikke havde gjort mig tanker og bekymringer om, hvad der skulle ske bagefter. Men de tanker og bekymringer skulle ikke blokere for handling.

2. Du skal blande dig med ligesindede.

Når du har taget en beslutning om at gøre noget andet med dit liv, vil du helt sikkert møde kritiske røster. Der vil være mennesker, der ikke kan forstå, hvad du har gang i. Mennesker der vil udfordre dig og være kritiske. Kritik og udfordringer er okay. Men lige i starten af en forandringsproces, er det vigtigt, at der også er mennekser som du kan spejle dig positivt i. Mennesker der bakker dig op og som er med på at skabe forandring.

3. Du skal sætte ord på, hvad du gerne vil.

Når beslutningen er taget og første handling udført, tager du hul på en ny proces. Processen hvor du skaber dig selv i noget nyt. Her er det vigtigt at sige det højt og sætte ord på. Hvad vil du gerne nu? Hvilke kompetencer vil du sætte i spil? Hvem kan hjælpe dig og hvordan? Jo mere du siger det højt, jo mere lander du i den nye forandring og det nye liv, som du har taget hul på.

4. Du skal tage et skridt. Og så et skridt mere. Og. så. videre.

Du kommer ikke fra start og i mål lige med det samme. Dine drømme kan også ændre sig undervejs. Husk dig selv på kun at tage et skridt ad gangen. Hvis vi tror, at vi skal gå hele vejen eller kende hele vejen, når vi sætter en forandring i gang, så kommer vi aldrig i gang. Et skridt er alt, hvad du behøver at forholde dig til.

Du skal ikke finde dig i at være et sted, som ikke er godt for dig. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at skubbe processen i gang. Meld dig til HotChair eller som månedens medlem, så får du sat ord på og tager et bevidst valg om at gøre noget andet. Gøre noget bedre. Du skal nemlig ikke passe ind andre steder end i dit eget liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.