KEND DINE DRØMME OG LEV EFTER DEM NU

Jeg er 25 år. Jeg har været i arbejde siden jeg var 15 år. Når jeg er færdiguddannet, skal jeg regne med at være på arbejdsmarkedet i 50 år. Og så var det liv gået. Jeg har en intention om, at gøre noget andet med den tid jeg har, jeg vil leve fuldt ud med mange flere dage, jeg husker. 

Hverdags-trummerum, gråvejrsdage, rugbrødsmadder, take-away, alarm, snooze, mørke morgener, mørke eftermiddage. Og sådan gik dagene, tiden, livet. Men hvad nu hvis du allerede nu stoppede op og mærkede efter helt ned i maven, hvad du drømmer om og begyndte at leve efter det?

Jeg ved, hvad jeg drømmer om, så derfor kan jeg ligeså godt gå i gang med at efterleve de drømme.

PAUSEN DER GAV PLADS TIL FRIHED

De sidste mange år har jeg gået i skole. Jeg har taget imod læring, fulgt et skema og haft en fast hverdag. Sådan er livet lagt frem for dig indtil du er cirka midt 20’erne, hvis du har fulgt den snorlige vej.

Men der var en pause. Et stop på vejen som lige lod mig smage på friheden. Sabbatåret!

Efterhånden tager de fleste unge et år eller to efter gymnasiet for lige at puste ud. Det var jeg heller aldrig i tvivl om, at jeg skulle, og jeg vidste også, at jeg skulle langt væk fra Danmarks grænser. Så jeg tog til Asien. Læste du mit nyhedsbrev forleden? Så ved du, at jeg fandt kærligheden på denne rejse. Men ikke nok med det oplevede jeg også, hvad frihed er. Verden lå bogstavelig talt foran mine fødder, fuld af muligheder og eventyr. Jeg skulle bare gribe det.

UDDANNELSE MED FLEKSIBILITET

Men jeg var jo også fornuftig, og vidste godt at jeg skulle have en uddannelse. Jeg har også altid elsket at gå i skole, men for første gang skulle jeg selv vælge den retning, som potentielt skulle skabe mit liv. Det er en helt overvældende beslutning som 19-årig, og for mange bliver man nødt til at cruise rundt på forskellige uddannelser, før man finder den rette – eller finder ud af man vil noget helt andet.

For mit vedkommende tog jeg valget om at læse journalistik, og det blev starten på min drøm om at leve et liv, med masser nærvær, eventyr og frihed til at gøre det, der gør mig glad. På min rejse mærkede jeg, at jeg godt kunne lide at skrive. Jeg sad med min dagbog med den smukkeste udsigt på Filippinerne og skriblede ord og tanker ned på papiret. Dagen efter skulle jeg ud og dykke og beslutte mig for, hvilken ø jeg så skulle tage til. Tænk hvis mit liv kunne blive sådan? Fuld af øjeblikke som det? Der var journalistik den mest fleksible uddannelse, jeg kunne komme i tanke om, som kunne give mig en snert af frihed.

Så jeg startede på Roskilde universitet, og har siden da forsøgt at dreje min uddannelse i retning mod en karriere som freelance journalist, så jeg kan blive remote og FRI i mit arbejdsliv. Jo længere i min uddannelse jeg kommer, jo sikrere er jeg på den sti, jeg har valgt. Hver gang jeg får et nyt job, keder jeg mig efter 6 måneder. Jeg synes, det er kedeligt at cykle den samme vej til arbejde hver dag. At have de samme rutiner. At vide hvad dagen nogenlunde byder på.

Måske er det bare mig, der er rastløs. Men jeg er så glad for, at jeg ved, hvad min drøm er, for så ved jeg, hvad jeg arbejder hen imod. Og jeg tager ansvar for min drøm.

EN BABY, EN PRAKTIKPLADS OG TID TIL AT DRØMME

Det har også været en af de mange grunde til, at jeg har fået mit første barn under studierne. Jeg kan ligeså godt gøre studietiden produktiv ikke? Nu ser jeg min barsel som en unik mulighed for at mærke efter i balancen mellem arbejde og nærvær med min baby, hvad der fungerer for mig.

Det er fantastisk motiverende som studerende at vide, hvad jeg arbejder hen i mod, og at det er helt op til mig, hvad det skal ende ud i! Jeg skal ikke stå og flagre og være nervøs for at få et fast job, når jeg er færdig. Jeg skaber det selv, og det kan jeg allerede gøre nu.

Efter at være blevet en del af freeliving er det gået op for mig, hvor mange overvejelser der skal til i opstarten af en forretning. Branding, navn, visuel identiet, hvad er min niche, hvad er min målgruppe osv. osv.

Der er meget at tænke over, og for mig fungerer det at gå og fundere over det og DRØMME ikke mindst, imens jeg kan gøre det i roligt tempo, fordi jeg ikke er afhængig af en høj indkomst lige nu. Jeg har taget presset af karriereræset ved at vælge at satse benhårdt på at blive digital nomade og kunne arbejde remote, og det giver min studietid så meget mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.