Sådan forvandler du drøm til konkret plan

På fem dage lagde min mand og jeg en plan om at starte egen virksomhed og flytte fem måneder til Spanien med vores familie. Vi har aldrig haft så få ting med os, og vi har aldrig følt os så rige på livet.

 Jeg vil gerne hjælpe dig med at gå fra drøm til konkret plan, og her får du mine bedste tips til at udleve dine drømme. Vi valgte at ryste hele posen på samme tid, og det behøver du selvfølgelig ikke at gøre, men der findes belæg for, at det at flytte sig fysisk har indflydelse på, hvordan vi rykker os mentalt.

 

  • Du rykker dig mentalt, når du flytter dig fysisk
  • Fokusér på det, du gerne vil opnå
  • Byg bro fra ansat til selvstændig
  • Det økonomiske puslespil

 Det vigtigste er at tage et skridt ad gangen. Pludselig kigger man tilbage og indser, at man har rykket sig rigtig meget. Så handler det ikke længere om at sige op, men om at fortsætte den rejse man er stævnet ud på med sin virksomhed. Den følelse af frihed, jeg oplever lige nu, er fantastisk, og jeg vil til hver en tid anbefale, at du forfølger dine drømme.

Sådan forvandler du drøm til konkret plan

På fem dage lagde min mand og jeg en plan om at starte egen virksomhed og flytte fem måneder til Spanien med vores familie. Vi har aldrig haft så få ting med os, og vi har aldrig følt os så rige på livet.

”Hej, jeg vil gerne sige op for at forfølge min drøm om at stifte Storytelling Akademiet, og så rejser jeg i øvrigt 5 mdr. til Spanien med min familie”, det er en af de mest skræmmende sætninger, jeg har sagt højt, men også den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget.

Jeg vil gerne hjælpe dig med at gå fra drøm til konkret plan, og her får du mine bedste tips til at udleve dine drømme. Vi valgte at ryste hele posen på samme tid, og det behøver du selvfølgelig ikke at gøre, men der findes belæg for, at det at flytte sig fysisk har indflydelse på, hvordan vi rykker os mentalt.

Du rykker dig mentalt, når du flytter dig fysisk

Ny forskning er nu i stand til at underbygge antagelsen om, at man bliver mere kreativ ved at flytte sig fysisk. William Maddux er PhD og assistant professor ved INSEAD og har i en ny forskningsartikel publiceret af American Psychological Association foretaget to undersøgelser, der begge påviser, at living abroad er direkte relateret til kreativitet og kreativ problemløsning. Kort fortalt opstår kreativiteten dog først, når man prøver at forstå og integrere sig i en ny kultur, så det kræver også en aktiv indsats fra en selv at få adgang til den kreative skattekiste.

Fokusér på det, du gerne vil opnå

Hjernen anvender ikke ordet ikke, så derfor er det en fordel at fokusere på det, du gerne vil opnå. For os handlede det om at have mere eventyr, mere nærvær og sætte fart på vores forretning. Der er mange løse ender, når man flytter til et nyt land, og derfor gælder det om at fokusere på nogle nøgleparametre. Vi valgte at fokusere på flybillet, bolig og børnepasning, som forudsætning for, at vores hverdag ville fungere. Så kom corona, og vi lærte at arbejde med børn på kontoret i 16 uger – man finder jo altid en vej.

Byg bro fra ansat til selvstændig

Jeg rejste afsted med kufferten fuld af ideer, men jeg havde også bygget en bro fra at være fastansat til at blive selvstændig. Det gjorde det muligt for mig at se konturerne af vejen. Når man skal løbe et maraton virker distancen uoverskuelig, og derfor er man nødt til at dele det op i delmål. Under min seneste barsel skrev jeg en bog om storytelling. Bogen udgav jeg selv, og dermed fik jeg et cvr-nr. Samtidig oprettede jeg en Instragram-profil og begyndte at dele mine refleksioner om processen. Derefter gik det slag i slag men i et tempo, hvor jeg selv kunne følge med. Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, men jeg vil anbefale, at du bruger din passion som afsæt og arbejder ud fra den. Brug dit netværk og spørg om hjælp. Det er min erfaring, at mange gerne vil hjælpe, hvis du er konkret i din forespørgsel.

Det økonomiske puslespil

Økonomi er en faktor, der altid spiller ind. For vores vedkommende står vi på et fornuftigt fundament. Jeg har for eksempel indbetalt til min pension, siden jeg var 20 år, og i de år, jeg arbejdede på bureau, oprettede jeg en privat pension. Jeg vil kunne sove trygt om natten, og derfor har jeg løbende geninvesteret i min forretning i takt med, at jeg har tjent penge. Det har ikke været for lånte penge. Vores leveomkostninger i Spanien til mad og husholdning udgjorde langt uden halvdelen af det beløb, vi normalt bruger i Danmark, så man behøver ikke sætte penge til ved at rejse ud.

Det vigtigste er at tage et skridt ad gangen. Pludselig kigger man tilbage og indser, at man har rykket sig rigtig meget. Så handler det ikke længere om at sige op, men om at fortsætte den rejse man er stævnet ud på med sin virksomhed. Den følelse af frihed, jeg oplever lige nu, er fantastisk, og jeg vil til hver en tid anbefale, at du forfølger dine drømme.

Mød Helle Rosendal. 

En gang om måneden vil du kunne møde vores nye faste skribent Helle, som deler sine synspunkter om den frie livsstil og iværksætteri.

Det vigtigste er at tage et skridt ad gangen. Pludselig kigger man tilbage og indser, at man har rykket sig rigtig meget?

Om Helle Rosendal

Helle Rosendahl (1985) er stifter af Storytelling Akademiet, der hjælper iværksættere og større organisationer med at skabe stærke fortællinger med afsæt i passion, der gør en forskel rent strategisk og på bundlinjen.

I januar 2020 sagde hun op i Microsoft og rejste 5 mdr. til Spanien med sin familie, der består af hendes mand og to børn. De kom tilbage til Danmark i sommeren 2020, så deres datter kunne starte i skole i Danmark. Helle er klar på mere eventyr, og hendes mål er at skabe en virksomhed, der giver hende frihed til at arbejde, hvor hun har lyst.

Helle er storyteller by heart, og hun er eminent til at skabe stærke fortællinger, der gør en forskel rent strategisk og på bundlinjen. Hun har tidligere været ansat som Storyteller i Microsoft Danmark, og det var her, hun i særdeleshed fandt sin passion for strategisk storytelling. Hun har en konsulentbaggrund og har arbejdet for dels et PR-bureau samt et af Danmarks førende bureauer inden for finansiel kommunikation og investor relations. Inden hun kom til Microsoft, var hun en del af presseteamet i Maersk Gruppen, hvor hun arbejdede med at positionere Maersk som thought leader inden for global handel.

Anerkendelse: Hun er tildelt to priser i Mircosoft for storytelling, the Comms Cup EMEA Region (nov17) samt The Global Communications Excellence Award i kategorien ‘Captivating the audience’, der uddeles årligt (maj18).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.