Godt nyt om rejseforsikringer

Corona-virus har ret godt fat i verden lige nu og for os, der drømmer om at rejse og som planlægger rejser, fordi det er en del af vores dna at mærke friheden og opleve verden og os selv i den, er hårdt ramt lige nu. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er ekstra hårdt for mig lige nu, hvor jeg skulle have siddet i Grækenland i solskin med min familie, lidt feta og oliven og et koldt glas hvidvin. Sådan blev det ikke. Grækenland blev orange, vores fly blev aflyst, men inden det blev aflyst, havde vi faktisk overvejelser om hvor vidt vi skulle rejse uagtet den farve, Grækenland pludselig havde fået. Derfor undersøgte jeg selvfølgelig hvordan vi ville være stillet med vores rejseforsikring, hvis vi valgte at rejse på trods af vejledningen om at lade være.

Godt nyt for alle os frihedselskende eventyrere

Der er godt nyt, for dig der ikke vil rejse uden at være dækket af en rejseforsikring. Der findes forsikringsselskaber, der godt vil dække dig i en orange verden.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger:

Gult sikkerhedsniveau – Du skal være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret.

Orange sikkerhedsniveau – Her frarådes alle ikke-nødvendige rejser og hvis du vælger at rejse alligevel, skal du være ekstra opmærksom på risiciene ved at rejse dertil.

Hvordan er du stillet, hvis du rejser ud af Danmark lige nu? Det spørgsmål er der mange, der tumler med, for ingen ønsker at stå med fletningerne i postkassen, hvis uheldet pludselig er ude i et fremmed land.

Safeaway

Safeaway, som er den rejseforsikring, vi samarbejder med hos Freeliving, læner sig op ad udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at der hvor der frarådes indrejse, dækker Safeaway ikke.

Er et land kategoriseret som orange eller rød ved udrejse, er du derfor ikke dækket af din rejseforsikring. Sker der en ændring undervejs, således at der ikke frarådes indrejse i et bestemt land ved afrejse fra Danmark, men at rejsevejledningerne ændres til orange eller rød, mens du er afsted, dækker din rejseforsikring.

Du kan læse mere på deres egen hjemmeside SAFEAWAY

Dansk rejseforsikring

Dansk rejseforsikring dækker både de gule lande, men også de lande, der er kategoriseret som orange.

De skriver således på deres hjemmeside:

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til såkaldte “orange områder”. Vi dækker dog normalt på vores rejseforsikring i såvel “gule” som og “orange” områder. Vi dækker altså også der, hvor Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til. Vores muligheder for at hjælpe dig i de hårdest ramte områder kan dog være begrænsede, og vi kan ikke altid garantere dig assistance, hvis du f.eks. har brug for at blive hjemtransporteret eller henvist til hospital/læge, idet der er ekstraordinært stort pres på sundhedssystemer og transportsektoren i hele verden.”

Du kan læse mere på deres egen hjemmeside DANSK REJSEFORSIKRING

Gouda

Gouda anbefaler, at man forholder sig til anbefalingerne fra Udenrigsministeriet. Hvis et land er kategoriseret som orange, er det op til dig selv, om du vil løbe den risiko. Gouda dækker dig, hvis du beslutter at rejse til et orange land.

De skriver således på deres hjemmeside:

Selvom vi i overensstemmelse med Udenrigsministeriet fraråder dig at rejse, dækker din rejseforsikring dog stadig som normalt i orange områder, men vi beder dig være opmærksom på, at der jf. betingelserne kan være enkelte tilfælde relateret til corona-pandemien, som ikke vil være dækket af forsikringen. Det gælder fx evakuering fra en destination, som på udrejsetidspunktet er berørt af pandemien, fordi du var bekendt med situationen ved afrejse.”

Du kan læse mere om dem på deres egen hjemmeside GOUDA

Rejs nysgerrigt og forsvarligt

Der findes altså rejseforsikringer, som vil dække dig, hvis du er på vej ud i verden. Verden er lige nu udelukkende orange og rød, men det betyder ikke, at du er bundet til Danmark.

Du skal gøre op med dig selv, om ikke det er mindre risikabelt at leve et hverdagsliv herhjemme med stor berøringsflade, supermarkedsbesøg, offentlig transport, unger i skole osv.

Vælger du at rejse ud og smage på verden, skal du selvfølgelig have hovedet med dig. Men mon ikke de fleste af os rejser nysgerrigt, men forsvarligt? Det tror jeg på, at vi alle gør. Og det tror jeg også, at de forsikringsselskaber, der vælger at dække rejser til orange lande, tror på, at vi gør.

Så bare kom i gang med at planlægge din næste rejse. Det er jeg i fuld gang med!

Du skal gøre op med dig selv, om ikke det er mindre risikabelt at leve et hverdagsliv herhjemme med stor berøringsflade, supermarkedsbesøg, offentlig transport, unger i skole osv.

6 tanker om “Godt nyt om rejseforsikringer i en Corona-tid

 1. John Mogensen siger:

  Trygs årsrejseforsikring dækker også i orange området… Bortset fra hvis man får coronavirus… Jeg vil spørge om de dækker i røde områder…. Hvilket for mit vedkommende drejer sig om områder med risiko for terrorisme…

 2. Hanne Thonesen siger:

  Dejlig opdatering på rejseforsikringsområdet. For en måned siden sendte vi sønnike afsted mod Stillehavet med en Gouda-forsikring i rygsækken, så fedt at I er nået frem til samme konklusion 🙂

  • Cille Rosentoft siger:

   Kære Hanne, jeg ville også være helt tryg ved at sende min søn afsted med Gouda i ryggen! Hav en dejlig weekend. Kh Cille

 3. Denise Hansen siger:

  Det var lige den her artikel jeg ledte efter. Tak for det!

  Har nogen af jer gode råd ift. hvis man arbejder på rejsen? Så vidt jeg kan forstå er der risiko for at forsikringen ikke dækker hvis man har “arbejdet hjemmefra” på turen da man så skal tegne erhvervsforsikring i stedet.

  På forhånd tak.
  Denise

  • Cille Rosentoft siger:

   Hej Denise, dejligt at du fandt, hvad du søgte.
   Gouda skriver således på deres hjemmeside:

   Hvordan er jeg dækket, hvis jeg vælger at arbejde ’hjemmefra’ i udlandet?

   Hvis du fx har en lejlighed i Spanien og vælger at rejse derned i den periode, hvor du alligevel skal arbejde hjemmefra, vil vi anse din rejse som en ferierejse. Dette på trods af, at du udfører dit arbejde under rejsen.Dermed skal du forsikre dig selv med en privat enkeltrejseforsikring eller årsrejseforsikring.

   Sker rejsen derimod på opfordring fra din arbejdsgiver og for dennes regning, er der tale om en erhvervsrejse. Dermed skal du forsikres ved at købe en erhvervsrejseforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.