Skal jeg holde op med at flyve – for klimaets skyld?

Hvad har det digitale nomadeliv og klimaet dog til fælles, tænker du måske? En hel del! For som digital nomade, flyver man jo uundgåeligt utrolig meget.

Og det bekymre mig virkelig. Det med det klima og de flyture, og jeg vil virkelig gerne kunne gøre en forskel, men jeg elsker jo også at være i verden, møde mennekser, mærke kulturer, blive inspireret af andre måder at tænke på og lære nye ting om mig selv.

Derfor fik jeg fat i en klimaforsker og professor, Kirsten Halsnæs fra DTU, som er hovedpersonen i dagens podcast.

Hun har arbejdet med klima i rigtig mange år, og jeg blev selv meget klogere på, hvad der skal til, for at det virkelig batter på den helt store klinge.

Stop med skyld og skam når du taler om klima

Hold dog op med at bruge de ord, som skyld og skam, sagde Kirsten til mig, da jeg spurgte ind til hvad de største klimasyndere er på vores klode.  De hører til i kirken’.  Kirsten satte mig godt og grundigt på plads, og det har hun god grund til.

Lyt med for at finde ud af, hvad det er for nogle ord, der tricker hende.

Du vil blive klogere på fremtidens fly, hvordan du køber co2 neutrale flyture, hvilke industrier der udleder mest C02, hvad den enkelte forbruger kan gøre, og hvorfor du ikke skal stoppe med at flyve.

For fly står kun for 3 procent af CO2 udledningen i hele verden. Vildt nok ikke?

Vi ses i verden.

Kh Mille

LINKS du kan bruge for at kompencere på din næste flyrejse.

One booking one tree for free

Køb C02 neutral billet hos SAS

Jeg vil betale en kompensation på min næste flyrejse

Flytrafikken står kun for 3 procent af udledningen af fossile brændsler. 

Vi blev ret meget klogere af at lytte til Klimaforsker Kirsten Halsnæs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.