Skatteekspert Jan Hove gør dig klogere

Et par af de spørgsmål både Cille og jeg er blevet stillet flest gange siden vi kom til udlandet, er:

Hvor betaler jeg skat, når jeg flytter til Spanien?

Hvad gør jeg med lejeindtægter fra Danmark?

Hvor skal jeg betale moms?

Skal jeg melde mig som udrejst af Danmark?

Og er jeg dækket af den danske sygesikring?

Jan hove er skatteekspert

Vi har stillet Jan Hove en opgave af scenarier, som vi synes beskriver bedst de situationer vi selv har været i, og som vi forestiller os, at I er i.

Det andet scenarie som Jan Hove giver et bud på er et “udlandsscenarie”:

En familie med to børn har besluttet at flytte til Spanien på ubestemt tid. Forældrene er begge freelancere og børnene bliver taget ud af daginstitution og skole. Moderen har et APS og faderen har en enkeltmandsvirksomhed. De fremlejer deres lejelejlighed og tager afsted.

Da de kontakter SKAT i Danmark, for at få rådgivning om skatteforhold, er medarbejderen i tvivl og ret overbevist om, at de forsøger at snyde. Derfor er familien ikke klar over hvordan de skal forholde sig til skat.

 • Hvor skal de egentlig betale skat henne?
 • Hvad med lejeindtægter fra lejligheden? 
 • Skal de betale moms i Danmark?
 • Er de dækket af den danske sygesikring eller overgår de til den spanske?
 • Skal de melde sig som udrejst af landet?
 • Er det afgørende for deres situation, hvor længe de har tænkt sig at være væk fra Danmark?
 • Kan de beholde deres virksomheder?
 • Ville situationen have været anderledes, hvis de havde en ejerlejlighed?

Her i videoen, får du Jans svar på, hvad de kan gøre.

Hør Jans svar i videoen.

At skulle vejlede i skat er en meget individuel sag, og ingen sag er ens, derfor er det vigtigt, at hvis du skal have rådgivning på lige netop din situation, at du kontakter en skatteekspert.

Jan Hove er vores skatteekspert, og det er vi så glade for. Jan kan seriøst svare på alle spørgsmål du måtte have om skat, fraflytning, stiftelse af firma osv. Jan har mere end 20 års erfaring med skatterådgivning til personer og der findes ikke et spørgsmål, som han ikke kan svare på. Han er en slags skatte-orakel, og vi har dyb respekt for ham og hans viden.

Derfor er det da klart, at han nu er en del af Freeliving. På den måde kan du også udnytte hans store erfaring og viden og få svar på alle spørgsmål. Jan vil både være vores ‘go-to’ ekspert, tilbyde rådgivningstimer og deltage i udvalgte events, hvor han vil opstille generelle scenarier og svare på dine konkrete spørgsmål.

Derudover kan du vinde en time med Jan, hvor han svarer dig på dine spørgsmål. Vi laver også en spørgetime med ham her i Freeliving, hvor du kan stille dine spørgsmål.

Skat er vigtigt, synes vi.

En tanke om “Skatteekspert Jan Hove svarer på, hvor du betaler skat, når du flytter til udlandet

 1. Monique Djarn siger:

  Jan lyder simpelthen så utrolig rar og fagligt dygtig. Jeg står lidt i en skatte”pickle” – meget lig Mille – hvor jeg åbenbart allerede tilbage i maj burde have lukket min virksomhed (fordi jeg flyttede til Wales) og startet op herovre. Det har jeg så først fundet ud af nu, og jeg har derfor brug for lidt hjælp til det få styr på hele mit regnskab. Er det muligt at få en kontakt på Jan? Kh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.