Skatteekspert Jan Hove gør dig klogere

Et af de spørgsmål både Cille og jeg er blevet stillet flest gange siden vi kom til Danmark, er: Hvor betaler jeg skat, når jeg rejser som digital nomade, sejler jorden rundt og flytter til udlandet?

Vi kan ikke svare på det spørgsmål, fordi man skal kende systemet og skat bedre, end skat selv gør.

Derfor har vi allieret os med en førende skatteekspert indenfor området, Jan Hove fra Taxadvice, som vil hjælpe dig.

Der er 3 ting du skal være opmærksom på:

  1. Er du fuld skattepligtig i Danmark.
  2. Er du delvis skattepligtig i Danmark.
  3. Er din skattepligt ophørt.
Jan hove giver sit bud på et scenarie

Vi har stillet Jan hove en opgave af scenarier, som vi synes beskriver bedst de situationer vi selv har været i, og som vi forestiller os, at du også er i.

Det tredje scenarie som Jan Hove giver et bud på, handler om at leve som digital nomade

Et ungt par har besluttet at udleve deres drøm om at leve som digitale nomader. De sælger alt, hvad de ejer. Manden har et mindre tekstbureau med flere ansatte og kvinden er grafisk designer med egen enkeltmandsvirksomhed. De melder sig som udrejst af Danmark og drager afsted ud i verden. Planen er at være væk i 14 måneder – men planen kan ændres undervejs.

De rejser først til Sydamerika og bruger et par måneder der, så rejser de til USA og tilbringer et par måneder der. Derefter går turen til Afrika, hvor de befinder sig p.t. Deres forretninger går strålende, og de bliver bange for at få et ordentligt skattesmæk. Hvor skal de betale skat? Skal de overhovedet betale skat? Hvad med moms? Hvordan er de sikret, hvis de bliver syge? Kan de bare vende hjem til Danmark og bruge deres sundhedskort? Er der forskel på hvor i verden de opholder sig? Skal de have en adresse?

Der kan være situationer, hvor du ikke er skattepligtig noget sted.

At skulle vejlede i skat er en meget individuel sag og ingen sag er ens, derfor er det vigtigt, at hvis du skal have rådgivning på lige din situation, at du kontakter en skatteekspert.

Jan Hove er vores skatteekspert og det er vi så glade for. Jan kan seriøst svare på alle spørgsmål du måtte have om skat, fraflytning, stiftelse af firma etc. Jan har mere end 20 års erfaring med skatterådgivning til privatpersoner og der findes ikke et spørgsmål, som han ikke kan svare på. Han er en slags skatte-orakel og vi har dyb respekt for ham og hans viden.

Derfor er det da klart, at han nu er en del af Freeliving. På den måde kan du også udnytte hans store erfaring og viden og få svar på alle spørgsmål. Jan vil både være vores “go-to” ekspert, tilbyde rådgivningstimer og deltage i udvalgte events, hvor han vil opstille generelle scenarier og svare på dine konkrete spørgsmål.

Derudover kan du vinde en time med Jan, hvor han svarer dig på dine spørgsmål og vi laver også en spørgetime med ham her i Freeliving hvor du kan stille dine spørgsmål.

Skat er vigtigt, synes vi.

Jan Hove, har lavet en lille grafiks oversigt over, hvor du skal betale skat henne, og hvad der er vigtigt at forholde sig til.

Husk du kan vinde en time gratis med ham. Hold øje med vores wall. 

En tanke om “Skatteekspert Jan Hove fortæller hvor du betaler skat som digital nomade

  1. Sis Kosack siger:

    Tak, tak, tak👏👏👏
    Hvordan kan jeg vinde den time med Jan? Jeg har så mange spørgsmål😁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.