Jeg startede selv min forretning op, da jeg sejlede rundt i verden. Jeg opdagede, at jeg fik super meget energi af at skrive, at jeg kunne tjene penge på det og at jeg konstant var inspireret, fordi vi oplevede så meget.

Hvordan kan du tjene penge, mens du dyrker friheden på havet?

Det var et spørgsmål, jeg stillede mig selv mange gange, inden vi drog afsted i to år. Vi havde solgt alt hvad vi ejede, sagt vores jobs op og købt en båd for en ret stor del af de penge, vi havde.

Vi skulle leve for det beløb, der stod på vores bankkonto. Og vi skulle leve i to år. Med tre børn.

Vi opdagede hurtigt, at verden er en del dyrere end vi havde regnet med. Vores buffer (til uforudsete ting) blev efterhånden til en del af det samlede budget. Pengene blev virkelig hurtigt brugt og vi var nødt til at snakke om, hvad Fanden vi skulle gøre, hvis det fortsatte i det tempo.

Vi besluttede, at vi ikke ville skrue ned for oplevelser. Vi rejser for at opleve og ikke for at sidde på vores båd og kigge ind på land. Vi vil møde mennesker, smage ny mad, tage på ture, bade i vandfald og tage en bid af ALT, hvad der rører sig omkring os.

Vores løsning – og konsekvensen af, at vi insisterer på at opleve – blev, at vi i stedet for at skrue ned for eventyret måtte skrue op for indtægten. Det passede ret godt med, at jeg var begyndt at blogge om vores tur. En blog som viste sig at blive læst af rigtig mange og det viste sig derfor at kunne blive en indtægtskilde. Det andet plus var, at jeg havde opdaget, at det gav mig en vild energi at skrive.

Jeg besluttede derfor at kombinere de to ting – altså den gode energi og muligheden for at tjene penge. Jeg skruede op for bloggen og fik forskellige reklamesamarbejder ind den vej. Jeg begyndte at skrive artikler og sælge dem til forskellige medier. Og jeg bloggede fast for et online magasin. Alle tingene var med til at fylde kontoen op i stedet for at tømme den – både den mentale og den i banken.

Hvad får du energi af?

Det er ikke os alle sammen, der får energi af at skrive. Hvis jeg havde sagt til min mand, at nu skulle han tjene penge på at skrive artikler, så ville han være blevet virkelig træt. Og eventyret ville have forvandlet sig til en sur pligt. Han savnede ind imellem at arbejde med træ og med sit håndværk. Det fandt vi en løsning på, da han begyndte at hjælpe med at redde og istandsætte både på St. Martin efter orkanen Irma i 2017. På den måde var han med til at løfte et lille ø-samfund og fik penge ind på kontoen. Han samlede også energi ved at arbejde med sit håndværk og være lidt væk fra familien. Det kan være meget intenst at være så tæt sammen 24/7 i to år.

Vores erfaring er, at det altid er muligt at finde lidt fysisk arbejde, hvis man trænger til det i en periode.

Men det er nu ikke det, denne artikel skal handle om. Den skal handle om, hvordan du kan arbejde online mens du sejler rundt i verden og nyder din frihed.

Hvad kan du lave?

I 2016 sagde vi vores jobs op, solgte lejlighed og alle vores ting og meldte vores tre børn ud af skolen. Så købte vi en Bianca 420, flyttede ombord og sejlede ud i verden i to år.

I Caribien fødte jeg en baby og to måneder sener krydsede vi Atlanten – vores lille familie på seks, 21 dage på havet og det var magisk!

Nu er vi hjemme, båden er skiftet ud med en mindre – men det fungerer stadig som base for mit arbejdsliv. Jeg tog ikke mit job med på eventyret. Jeg skabte mig et job.

Jeg skrev en blog, som hurtigt fik mange læsere og derfor gav indtægt og jeg skrev rejseartikler om vores tur – både den fysiske, hvor vi bevægede os rundt i verden og den indre (som var ret vild!).

Det var på denne tur jeg fik landet kunder, som jeg stadig har i min virksomhed. Der er næsten ingen grænser for, hvilke job man kan tage med sig eller skabe på et eventyr.

Der kan være visse begrænsinger i forhold til internet-adgang. det siger sig selv, at du ikke kan aflevere tunge filer, når du er ved at krydse et hav og er langt væk fra civilisationen. Men du kan ofte planlægge din tid, så du lægger dine afleveringer, når du er på øer eller i byer, hvor der er godt internet. Så kan du arbejde og producere dine tekster, din lyd eller andet materiale, når du er offline og ligger på dækket for anker i en skøn bugt. Og så kan du aflevere det til kunden, når du er online igen. Det kan sagtens lade sig gøre.

Der er selvfølgelig de helt oplagte:

1. Undervisning online

Sidste sommer underviste jeg online et par dage om ugen – det var nok til økonomisk at dække en hel sommerferie. Det eneste det krævede, var at jeg fandt ordentligt internet. Hvis bare det var på plads, kunne hele verden være min arbejdsplads. Det giver en fleksibilitet og gør hverdagslivet ret meget mere eventyrligt.

2. Tekstforfatter

Tekster til hjemmesider, nyhedsbreve og SoMe kan skrives hvor som helst. Der findes forskellige bureauer, der benytter sig af freelance tekstforfattere. Hvis man er tilknyttet sådan et bureau, kommer opgaverne automatisk ind og du kan læse dem fra dækket i solskin.

3. Hjemmesidedesigner

Hvis du ikke har nok viden om dette endnu, kan du bruge den næste tid på at dygtiggøre dig. Der findes en masse udmærkede kurser online – og man behøver jo ikke starte med det mest komplicerede.

4. Rejsejournalist

Du kan skrive og sælge artikler fra de steder, du sejler til. Sørg for at lave levende beskrivelser af dine oplevelser og tag gode billeder, som du sender med artiklen. Hvis først du får hul igennem til et medie, vil det være nemmere at fodre dem løbende med dine rejsebeskrivelser. Så kender de dig og ved hvordan du skriver.

5. Speaker

Du kan være voiceover (ligesom Mille er) altså sådan en, der lægger stemme til lyd/video-produktioner. Det kan være reklamer, lydbøger, telefonsvarer, film mm. Du kan have et transportabelt studie med dig ombord og sætte det op, når der er behov for det. Her skal du selvfølgelig være opmærksom på at undgå for blæsende dage eller motorbåde der sejler forbi lige udenfor. De store lydfiler kan du sende, når du er ved godt internet.

6. Online foredrag/webinarer

Flere og flere lever af at lave online foredrag og webinarer. Det super smarte ved det er, at du kun behøver at optage det én gang og så kan du sælge det igen og igen. Du kan også holde online foredrag live, hvor seerne har mulighed for at interagere med dig og stille spørgsmål. Men optag det, så du kan sælge det igen. Webinarer kan du lave om emner, som du ved meget om. Husk at optage det så både lyd og billede er i høj kvalitet.

Mille har lavet en guide til dig, der har brug for ideer til hvad du kan arbejde med som digital nomade. Mange af hendes ideer, kan du også bruge, når du vil tjene penge mens du sejler rundt i verden.

Find hendes guide her: 50 jobs du kan have som digital nomade.

Du skal ikke tage dit job med, du skal skabe dit job!

Mange lader sig begrænse af tanken om ikke at kunne arbejde online i den funktion, de har lige nu. Og det kan godt være, at det er rigtigt at du ikke kan overføre dit nuværende arbejdsliv 1:1. Men helt ærligt, er det hvad du drømmer om?

Ville det ikke være federe, at skabe et job med en indtægt, som kombinerede de opgaver, som du helst vil arbejde med med det liv, du helst vil leve?

Altså at sejle rundt i verden på en båd, mens du forsørger dig selv (og måske din familie, hvis du har sådan én) med opgaver, som du er god til og synes er sjove at arbejde med?

Du kan lige så godt starte nu. Brug dit netværk, øv dig på at blive skarp på, hvad du helst vil lave. Begynd at skabe kontakt til de mennesker, som kan blive dine kunder i fremtiden. Sig det højt! Ellers ved potentielle kunder jo ikke, at du er den, de skal have fat i!

Og hvis du har brug for at vende noget, brug for et skulderklap eller et godt råd, så skriv inde i vores lukkede facebook gruppe. Der er mange andre, der har gået den vej og de deler gerne!

Du kan også finde freelancejobs her:

Worksome

Fiverr

Upwork

LinkedIn

Amino

Og i diverse facebook grupper er der også opgaver at hente.

God fornøjelse med at skabe din forretning.

Kh Cille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.