Eventyr – at gå 175 kilometer rundt om Mont Blanc

Denne sommer skulle vi i familien Sjøgren prøve noget helt nyt. Vi skulle på vandreferie. Det har vi aldrig gjort før alle fire sammen.

Dog må jeg alligevel indrømme, at vi faktisk har opdraget vores unger til at gå og at de igennem deres liv har besteget en hel del bjerge, blandt andet da vi boede i Spanien, men også vores ture i verden, for eksempel i Andorra og Colombia.

Så selvom jeg tænker vi er ikke vandretyperne, så har vi dog vandret med ungerne mange gange. Det der er nyt er, at vi skal vandre 10 dage i træk i et usædvanligt vanvittigt terræn og on top of it, skulle overnatte i telt.

Jeg har kun få gange i mit liv, været så fysisk udfordret før, men nu sidder jeg på bagkanten af en vild oplevelse og skriver det her og tænker, jeg gør det sgu igen.

Jeg har dokumenteret det hele i en podcast, som jeg glæder mig til at udgive snart. (jeg venter lige på grønt lys, fordi jeg prøver at få sponsorer på og et samarbejde)

Kort fortalt kan jeg sige:

  •  Vi trænede op fra marts til juli, hvor vi gik en kort tur på 5 kilometer i ugen og 15 kilometer i weekenden. Til sidst også med rygsæk. (nej ungerne gad ikke altid, men vi vidste at hvis de ikke var i form, kunne de ikke klare sig på turen, så vi gjorde det så spændende som muligt. Nogle gange gik venner med, andre gange underholdt vi, og nogle gange talte de i telefon eller hørte lydbog)
  • Vi havde alle 4 en backpack med, vandrestøvler (ikke Elva på 10, hun havde løbesko på) stave, tøj ( så lidt at jeg kun havde et sæt at gå i, og et sæt at have på om aftenen) pandelampe, vand, sovepose, liggeunderlag og telt med. Vi forældre bar på telt for ungerne, og de bar selv tøj, liggeunderlag samt vand.
  • Vi gik 175 kilometer fra Frankring i Les Houches, gennem Italien og ind gennem Schweiz og tilbage til Frankrig igen. Vi gik i gennemsnit 7 timer om dagen.
  • Man skal gå TMB en i juni, juli eller august, ellers er vejret for ustabilt og der er for meget sne. Vi fik fra d 6 juli og 10 dage frem. Vejret var fremragende, koldt om morgenen, og varmt om dagen med høj sol. På nær en dag, hvor vi kom ind i et uvejr. Alle vores udfordringer kan du snart lytte til.

Men først læn dig tilbage, og lad mig tage dig på Eventyr, så du kan blive inspireret til hvordan sådan et også kan se ud. 

Kærligst Mille (og resten af familien)

TMB – tour de Mont Blanc er 175 kilometer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.