Klumme til Freeliving, august  2021

Denne klumme skulle handle om frygt, men det gør den ikke

Frygten for at fejle, for ikke at slå til eller for ikke at være god nok, kan slå benene væk under selv den mest optimistiske og proaktive entreprenante sjæl, men bag frygten ligger viljen til at lykkes. Det er lige i det spændingsfelt, at du kan opnå store resultater. Vel at mærke såfremt du ikke lader dig styre af frygten.

Denne klumme havde frygt som tema. Der var bare et problem. Jeg kunne ikke skrive et eneste ord. Jeg havde endda selv foreslået temaet, fordi jeg netop mener, at det er vigtigt at fokusere på frygt, når man kaster sig ud i en stor beslutning, som at flytte til udlandet eller starte sin egen virksomhed.

Jeg inviterer ikke min frygt på kaffe

Efter lang tids grublerier gik det endelig op for mig, hvorfor jeg ikke kunne få et eneste ord ned på papiret. Det skyldes, at jeg ikke giver stemme til min frygt. Dermed ikke sagt, at jeg ikke indimellem er virkelig nervøs, når jeg står over for en svær beslutning. Jeg anerkender min frygt, og så handler jeg på den. Jeg inviterer den ikke på kaffe.

Det indså jeg, da jeg læste en undersøgelse fra Megafon, der viser, at knap 50 % af danskerne ønsker at ændre den måde, de lever og arbejder på, i kølvandet på Covid19*. Måske er du en af dem, der også går med drømme om at gøre noget helt andet? Og måske har Covid19 også skubbet til dine vante forestillinger om hverdag og arbejdsliv?

Min familie og jeg tog springet lige inden Covid19 ramte, og jeg må konstatere, at selvom jeg altid har været glad for mine tidligere arbejdspladser, så er Storytelling Akademiet altså verdens bedste arbejdsplads. Forleden talte jeg med en journalist, som jeg samarbejder med, og da hun kom ind til mit kontor på Østerbro, udbrød hun: ”Ej jeg er bare så glad! Da jeg cyklede herhen, tænkte jeg på, hvor fedt mit arbejdsliv egentlig er”. Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg har præcis samme følelse, hver gang jeg sætter kurs mod mit kontor.

Hvis du virkelig drømmer stort, så kigger du også din frygt lige i øjnene

Drømme og frygt er som yin og yang. Hvis du virkelig drømmer stort, så kigger du også din frygt lige i øjnene – og ellers drømmer du ikke stort nok, fristes man til at sige. En øvelse, der virker for mig, er, at gøre frygten konkret. Hvad er det helt præcist, du frygter? Ikke at tjene penge nok til at betale regninger, at miste anerkendelse fra din omgangskreds, ikke at have kunder nok? Kan du dele frygten op og konkretisere den, bliver det lettere at handle på den. Da jeg ansatte min første medarbejder i Storytelling Akademiet synes jeg, at det var en stor ting (og det synes jeg stadig!), men for at skære det ud i pap, så sørgede jeg eksempelvis helt konkret for, at der var styr på hendes løn en længere periode, så jeg kunne fokusere al min energi på opstart og samarbejde. Indimellem er det en fordel at have et objektivt syn på alt det, der kan gå galt. Og meget ofte, er der større sandsynlighed for, at det går rigtig godt.

I en af mine første klummer til Freeliving skrev jeg, at jeg gerne ville rejse ud i verden igen. Så for at runde den af, kan jeg afsløre, at vi ikke længere drømmer om det. Vi gør det. Vi er i hvert fald et skridt nærmere, og vi er ved at undersøge nogle konkrete muligheder. Sidste gang gik der fem uger, fra vi traf beslutningen, til vi gik ombord i flyet. Denne gang går der længere tid, men det er også okay. Vi ved, at det vil ske, og vi har en køreplan. Det kræver bare et sted at bo og styr på skole/pasning af børnene. Vores virksomheder er skabt til at være remote, og selvom tanken stadig gør mig lidt nervøs for, om det nu skal gå med virksomhed og kunder, så ved jeg, at det kan lykkedes. Hold op, hvor jeg glæder mig. Hvilke drømme vil du gerne realisere?

*) I en undersøgelse, som Megafon har udarbejdet for TV 2 og Politiken, har godt halvdelen – 49 procent – svaret, at de er helt eller delvist enige i, at coronapandemien har fået dem til grundlæggende at overveje den måde, de lever på.

Mød Helle Rosendal. 

En gang om måneden vil du kunne møde vores nye faste skribent Helle, som deler sine synspunkter om den frie livsstil og iværksætteri. Dette indslag er det sidste fra Helle Rosendal i denne omgang.

Jeg inviterer ikke min frygt på kaffe

Om Helle Rosendal

Helle Rosendahl (1985) er stifter af Storytelling Akademiet, der hjælper iværksættere og større organisationer med at skabe stærke fortællinger med afsæt i passion, der gør en forskel rent strategisk og på bundlinjen.

I januar 2020 sagde hun op i Microsoft og rejste 5 mdr. til Spanien med sin familie, der består af hendes mand og to børn. De kom tilbage til Danmark i sommeren 2020, så deres datter kunne starte i skole i Danmark. Helle er klar på mere eventyr, og hendes mål er at skabe en virksomhed, der giver hende frihed til at arbejde, hvor hun har lyst.

Helle er storyteller by heart, og hun er eminent til at skabe stærke fortællinger, der gør en forskel rent strategisk og på bundlinjen. Hun har tidligere været ansat som Storyteller i Microsoft Danmark, og det var her, hun i særdeleshed fandt sin passion for strategisk storytelling. Hun har en konsulentbaggrund og har arbejdet for dels et PR-bureau samt et af Danmarks førende bureauer inden for finansiel kommunikation og investor relations. Inden hun kom til Microsoft, var hun en del af presseteamet i Maersk Gruppen, hvor hun arbejdede med at positionere Maersk som thought leader inden for global handel.

Anerkendelse: Hun er tildelt to priser i Mircosoft for storytelling, the Comms Cup EMEA Region (nov17) samt The Global Communications Excellence Award i kategorien ‘Captivating the audience’, der uddeles årligt (maj18).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.